sestdiena, 2015. gada 18. jūlijs

krāsnī cepti kāposti

gan redzēti internetā, gan ēsti ciemos, taču katru reizi aizmirstu par šādu opciju. Beidzot saņēmos un tagad brīnos- kāpēc ne agrāk? Tik garšīgi sanāk!
Vajag:
jauno kāpostu galvu
olīveļļa
sāls, pipari
nigella (man) vai sezams vai ķimenes vai kumīns
Gatavošana:
Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 180 C.
Kāpostam noņemt ārējās biezās/apvītušās lapas. Sagriezt lielās šķēlēs, kā arbūzu (vēl biezākās, nekā manā fotogrāfijā). Likt uz cepamā papīra, pārkaisīt, apslacīt ar eļļu. Cept kādas 15 minūtes, līdz zeltainai krāsai. Aplikt otrādi katru gabalu, cept vēl 15 minutes.