trešdiena, 2009. gada 25. novembris

Grūbu risoto

Kaut gan mana bērnība bija ļoti askētiska ēdiena ziņā, tomēr man nav itin nekādas psihotraumas, saistītas ar grūbām:). Esmu dzirdējusi cilvēkus sakām, ka ko tādu var ēst tikai bada gados- brīnos. Man liekas, grūbas ir viens no garšīgākajiem putraimiem. Gan garša izteiksmīga, gan smarža. Šādā veidā gatavoju grūbas gandrīz vienmēr- mana mīļākā recepte. Ērti ir tas, ka nesildītā veidā var ēst darbā. Man liekas, ka recepti pirms dažiem gadiem izlasīju Shape numurā frizētavā:) Tā saucās savādāk, taču tad kāds to veiksmīgi nosauca par risoto- tiešām tik pat krēmīgs un vienkāršs ēdiens. Tikai autentiskāks:) Jebkurā gadījuma- paldies idejas autoram!
Grūbu risoto ar seleriju
Vajag:
selerijas sakne (liela, apmēram kā liels bumbieris)
2 sīpoli
pāris daiviņu ķiploku
1 ĒK eļļas
šķipsna maltu piparu
bunte pētersīļu
Gatavošana:
Grūbas iemērkt uz stundu (var arī nakti)
Apliet ar ūdeni (2 daļas ūdens, 1 daļa grūbu) u vārīt, kamēr pusgatavas. Sīpolus sasmalcināt, ķiplokus sagriezt. Sīpolus un ķiplokus nedaudz apcept eļļā. Seleriju sagriezt salmiņos. Pusgatavām grūbām pievienot apceptos sīpolus-ķilokus, vārīt uz minimālas uguns līdz gatavībai. Dažreiz jāpielej vēl nedaudz ūdens Kad risoto gatavs, pievienot sāli, piparus, sakapātus pētersīļus.