svētdiena, 2010. gada 8. augusts

+35 Ķīnā

piepūšamie apļi vajadzīgi, lai kaut cik saglabātu personīgo telpu.
foto no http://www.dailymail.co.uk/, via mi3ch.livejournal

skones ar jāņogām un žāvētām aprikozēm

Augļu komplekts no http://www.joyofbaking.com/, bet nu man īsti nebija vajadzīgo produktu, lai viss būtu pēc receptes, tāpēc- ar manām variācijām.

Vajag:
200 parasto miltu
60 g rupjo miltu
2 TK cepamā pulvera
3 ĒK cukura
3-4 pilnas ēdamkarotes jāņogu
1/3 glāzes sakapātu žāvēto aprikožu
25 g sviesta
ap 150 ml piena
Gatavošana:
Dažas nianses gatavojot skones.
Sakapāt miltus ar sviestu un cukuru un cepamo pulveri (šeit aprakstīts). Pievienot ogas un aprikozes. Akurāti pievienot pienu, kamēr viss savelsies kopā. Izlikt uz miltiem pārkaisītas virsmas, izveidot apmēram 18 cm diametra apli, sagriezt 8 daļās, pārziest ar pienu. Likt uz paplātes ar papīru. Cept 200 C ap 20 minūtēm.
Iespaidi: ļoti labas skones, precīza recepte. Protams, ne tik pūkainas un krēmīgas, kā ar saldo krējumu un lielāku sviesta daudzumu, bet nu toties veselīgākas.