sestdiena, 2011. gada 15. oktobris

plāceņi ar ķirbi un salviju vai sieru

Recepte- nelly-z.livejournal.com.
Oriģinālā- Плацинды с тыквой и шалфеем или сыром. Placindas ir moldāvu nacionālie plāceņi. Nepieklājīgi garšīgi.
Vajag:
Mīklai (8 milzu plāceņiem):
900 g miltu
400 ml vājpiena kefīra
1 TK sodas
1 TK sāls
nedaudz eļļas
Ķirbja pildījumam (apt.3 plāceņiem):
200 g ķirbja biezeņa*
2 ĒK sīki sakapātas salvijas
sāls, pipari
Siera pildījumam (apt.5 plāceņiem):
200 g siera vai brinzas**
4-5 lociņi
4 ĒK sakapātu diļļu
4 ĒK sakapātas kinzas***
sāls, pipari
Gatavošana:
1. Sajaukt mīklas sastāvdaļas, samīcīt mīkstu mīklu. Tai nav jābūt pārāk blīvai, taču arī pie rokām nav jālīp (labāk pievienot 750-800 g miltu un paskatīties). Mīkla pēc mīcīšanas būs mīksta un elastīga. Likt to ieeļļotā traukā zem plēves, atstāt uz pusstundu.
2. Pa to laiku sajaukt 2 traukos pildījumu sastāvdaļas.
3. Mīklu sadalīt 8 daļās, no katras savelt bumbiņu. Saspiest, izveltnēt apt.22-23 cm diametra apļus, malas nedaudz plānākas par vidu. Likt pildījumu, atstājot kādus 5 cm malas bez tā. Malas rūpīgi ielocīt uz vidu un saspiest. Akurāti izvelnēt lielus plāceņus (ne lielākus par pannas diametru)****
Pannā ar nelielu eļļas dauzdumu cept no katras puses 2-3 minūtes. Kamēr cep, gatavās likt uz šķīvja zem dvielīša.
Var ēst ar krējumu. Ar dārzeņu zupu. Ar vīnu. Un t.t.
Komentāri:
*var izcept krāsnī plānās šķēlēs sagrieztu ķirbi un saspiest ar dakšu.
**es lietoju pārpalikumus no cietā, brī un parastā puscietā. Var arī mocarellu un tml.
***nelietoju, liku pētersīļus.
****Ar sieru- nekādu problēmu. Ķirbis līda ārā, saspiedu ar rokām, neveltnēju.
Iespaidi: Ļoti, ļoti garšīgi!! Un apraksts ir garāks, nekā gatavošana.