piektdiena, 2012. gada 3. augusts

pēdējo melleņu želeja

nesen stāstīju kādam šīs želejas gatavošanas tehnoloģiju un brīnījos- kā tik elementāra un ātra lieta var skanēt tik darb- un laikietilpīgi:)
Bet nu ticiet man- ātri, elementāri un ļoti garšīgi.
Vajag (1 puslitra burkai un trauciņam tūlītēšanai):
800 g melleņu
350 g ievārījuma cukura (Dansukker ievārījuma)
1 TK timiāna lapiņu, ja garšo tādas lietas (es šoreiz neliku, jo vārīju bērnam)
Gatavošana:
Likt katlā mellenes, pieliet 100 ml ūdens, uzvārīt, vārīt 5 minūtes. Pārliet citā traukā caur sietu, beržot ar karoti (mizas atstāt morsam). Uzvārīt izberzto, pielikt cukuru, timiānu, vārīt 10 minūtes. Likt tīrā burkā (es izmazgāju un tad applaucēju ar verdošu ūdeni, vākus gan vāru kādas 10 minūtes, bet vienu reizi, vasaras sākumā un tad uzglabāju slēgtā burkā). Aizvākot.
Iespaidi: man negaršo melleņu ievārījums, man garšo šī želeja. Skaista, piesātīnāta un garšīga.