trešdiena, 2010. gada 2. jūnijs

marinēts siers

Viena no Sirmā receptēm, kuras atnāca pie mums uz palikšanu. Dažreiz taisu, kā nākas, ar mocarellu, dažreiz nopērku par daudz "Kleopatras", kurai pat tik daudz garšas nav. Dažreiz taisu ar čerijiem, dažreiz- ar parastiem tomātiem, tos sagriežu uz pusēm, lai viss piesūcas.

Tātad- Marinēta mozzarella, Sirmā recepte.

Vajag:
Mozzarella 7 gb
Tomāti 1 kg
Timiāns 1 bunte
Citrons 1 gb
Ingvera sakne 1 sprungulis
Olīveļļa 100g
Sāls
Pipari
Gatavošana: Sieru izņem no paciņām un nolej sūkalas, ieliec bļodā un pieliec tomātus, piebirdini timiānu, piespied citronu, piegriez ingveru, sāli un piparus. Visu apslaki ar olīveļļu un ļauj mazliet ievilkties. Tas arī viss.

Zorikto Doržijevs

Es ne pārāk daudz laika pavadu internetā, un pārsvarā šajā laikā regulāri lasu visai limitētu skaitu blogu- tikai kuri mani ļoti, ļoti uzrunā. Pārsvarā tas ir krievvalodīgais livejournal's. Taču pat tik neliels apjoms dod ģeometrisku progresiju, jo visi jau grib padalīties savos priekos:)
Un tā sanāk, ka visu laiku aizbrienu kaut kur, iegūstu milzu iespaidus, aizmirstu par laiku, darbu, vasaru un tml. Taču es cenšos kontrolēt šo procesu- rīkoju vīkendus bez internēta, vakarus neieslēdzot datoru, darba dienas, kad lasu tikai pie rīta kafijas (fantastiski produktīvas dienas!)
Nu tātad- mans šīs dienas favorīts:)
Burjatu mākslinieks Zorikto Doržijevs. Fantastisks. Šeit ir daudz darbu, var pašķirstīt. Glezna arī no turienes, tās nosaukums ir "Skaistule".