trešdiena, 2015. gada 26. augusts

cepti vasaras dārzeņi ar burkānu lakstu pesto

Maza pesto burciņa ledusskapī ir lielisks veids kā pārvērst visvienkāršas lietas par daudz interesantākām. Vispirms jāpagatavo burkanu lakstu pesto.
Vajag:
kartupeļus- nozimot, sagriezt palielos gabalos
sīkburkānus- nomizot, ja vajag, nogriezt lakstus, atstājot kādus pāris centimetrus
sarkana paprika, sagriezt pusgredzenos
pāris ķiploka daivas
1 TK sviesta
eļļa cepšanai
sāls, pipari, burkānu lakstu pesto
Gatavošana:
Uz pannas uzkarsēt eļļu un sviestu, likt dārzeņus un uz ļoti mazas uguns, pa laikam apmaisot, cept tos- ja ir pacietība, tad līdz gatavībai, ja nav (kā man), tad apcept smuki zeltainus, tad pieliet pāris TK ūdens, sali-piparus un uzlikt vāku, sautējot līdz gatavībai. Tad likt uz šķīvja, pielikt klāt pesto un krējumu.