svētdiena, 2009. gada 7. jūnijs

Bretaņas griķu pankūkas

g
Bretaņas griķu pankūkas ar āboliem
g
Avots- Книга Гастронома «Про завтраки»

Vajag:
pusglāze kviešu miltu
pusglāzes griķu miltu
1 ola
150 ml piena
150 ml gaiša alus
15 g izkausēta sviesta
eļļa cepšanai
Ābolu pildījumam:
2 ĒK sviesta
4 saldi āboli, mizoti, bez serdes, sagriezti gabaliņos
4 ĒK brūnā cukura
šķipsna kanēļa
citrona sula
3 ĒK kalvadosa, īru viskija vai ābolu brendija

Gatavošana:
1. Miltus izsijāt traukā kopā ar šķipsnu sāls, pievienot pienu un olu. Samaisīt un saputot ar putošanas slotiņu līdz viendabīgumam, pievienot alu, kamēr mīkla nekļūs pietiekami šķidra.
2. Uz pannas sakarsēt sviestu pildījumam, pievietot ābolus, gatavot līdz zeltainai krāsai. Pārkaisīt ar cukuru un kanēli, gatavot apmaisot, kamēr cukurs izkusīs un karamelizēsies. Pievienot citrona sulu, ļaut uzvārīties. Noņemt no uguns un nedaudz atdzesēt.
3. Pievienot siltu alkoholu, uzlikt uz uguns un aizdedzināt alkoholu. Pakratīt pannu, kamēr uguns nodzisīs.
4. Pievienot pankūku mīklai izkausētu sviestu cept pankūkas. Pasniegt ar āboliem, saldējumu, pūdercukuru.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru