Vajag:
200 gr. miltu,
5g. sausā rauga,
100 ml silta ūdens,
70 ml olīveļļas,
4 sīpoli,
20-25 olīvu (kauliņus izvilkt),
7-8 daiviņas jauno ķiploku,
10 anšovu filejas,
0,5 TK timiāna,
0,5 TK sāls,
1 TK cukura,
pipari, neliela pētersīļu bunte
Gatavošana:
Raugu apliet ar siltu ūdeni. Piebērt izsijātus miltus, cukuru un ½ TK sāls, izmīcīt. Ielikt mīklu traukā, kas bagātīgi ieziests ar eļļu, pārklāt ar plēvi un nolikt uz stundu siltā vietā. Pēc tam pievienot mīklai 60 ml eļļas, izmīcīt vēlreiz. Pārkaisīt galdu ar miltiem un izveltnēt mīklu. Formu ieeļļot, ielikt mīklu un atstāt uz pusstundu.
Cepeškrāsni sasildīt līdz 200°С.
Uzkarsēt uz pannas 1 ĒK eļļas un apcept pusriņķos sagrieztus sīpolus un ķiplokus līdz zeltainai krāsai. Pievienot olīvas, anšovus, timiānu, un šķipsniņu piparu, samaisīt. Pusi pildījuma uzlikt uz mīklas un cept 15 minūtes. Pēc tam uzlikt otru pusi, apslacīt ar olīveļļu un cept vēl 5 minūtes. Gatavu fokaču pārkaisīt ar sasmalcinātiem pētersīļiem.
kas ir anšovi? kur tos pērk?
AtbildētDzēstAnšovi ir mazas zivtiņas. Gatavojot gandrīz izšķīst, tāpēc tās bieži izmanto mērcēs. Aizstāt ar ķilavām neiesaku:)
AtbildētDzēstPērku MC2 viesnīcā "Latvijā".