ceturtdiena, 2009. gada 4. jūnijs

Lietainās dienas maize. Baltmaize un sēklu maize.

Baltmaize
Avots- Lilia no cookschool.ru
Vajag:
500 g kviešu miltu
250 ml ūdens
40 ml eļļas
1 ĒK sāls
1 ĒK cukura
12 g svaigā rauga
Gatavošana:
Raugu izšķīdināt siltā (35 grādi) ūdenī, pievienot cukuru un 100 g miltu, atstāt sil`ta vietā uz pusstundu, kamēr nerodas daudz burbuļu. Izsījāt pārējos moltus ar sāli, pievietot rauga massai, pievienot eļļu. Mīcīt, kamēr mīkla ļoti gluda un elastīga. Pārklāt ar plēvi, atstāt uz pusstundu.
Izveidot garenu kukuli, nolikt uz paplātes, kas pārkaisīta ar miltiem, atstāt uz kādām 40 minūtēm- kamēr dubultosies. Nedaudz pārkaisīt kukuli ar miltiem, krusteniski iegriezt ar žileti. Cept 200 grādos 30-40 minūtes. Ja maize ir gatava, pieklauvējot pie tās apakšas, skaņa būs tukša un dobja.

Mana variācija:
Baltmaizi lietojam reti, tāpēc pilnveidoju recepti, lai tā vairāk atbilst manai gaumei. Tagad tā ir ideāla:):
No 500 gramu miltu apjoma (3 glāzes+ĒK ar kalnu) vienu glāzi aizvietot ar šādu maisījumu:
Pusglāze- kviešu klijas, vēl pāris centimetru- linu klijas, pārējais- sēklu maisījums (lina, ķirbju, saulespuķu), var arī dažus valriekstus.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru