Avots - Nelly, Cook-Talk, IRIS, cookschool.
produktu daudzums paredzēts vienai formai ar diametru 23 cm (forma ar noņemamām malām)
Vajag:
Pamats:
Pamats:
200 g sīki samaltu šokolādes cepumu (es izmantoju „Selgu”), 50 g maltu lazdu riekstu vai mandeļu, 80 g izkausēta sviesta, 1 ĒK ūdens
Siera kārta:
600 g cream cheese (Philadelphia), 300 g melnās šokolādes (salauz nelielos gabaliņos), ½ tases cukura, ½ tases saldā krējuma, 4 olas, 50 ml aveņu liķiera vai sīrupa, 1 TK sāls
Šokolādes virskārta:
1/3 tases saldā krējuma, 1 ĒK sviesta, 150 g baltās šokolādes (salauzt nelielos gabaliņos), ½ TK vaniļas esences, 1 ĒK sviesta formas ietaukošanai.
Siera kārta:
600 g cream cheese (Philadelphia), 300 g melnās šokolādes (salauz nelielos gabaliņos), ½ tases cukura, ½ tases saldā krējuma, 4 olas, 50 ml aveņu liķiera vai sīrupa, 1 TK sāls
Šokolādes virskārta:
1/3 tases saldā krējuma, 1 ĒK sviesta, 150 g baltās šokolādes (salauzt nelielos gabaliņos), ½ TK vaniļas esences, 1 ĒK sviesta formas ietaukošanai.
Visiem produktiem jābūt istabas temperatūrā, tas ir loti svarīgi!!
Gatavošana:
Sākotnēji cepeškrāsni sasildīt līdz 165 C.
Pamats:Samalt cepumus, pievienot izkausēto sviestu, samaltos riekstus, ūdeni. Formu ietaukot. Likt drupačas formā un akurāti pieplacināt pie formas dibena. Izveidot 5 cm maliņu. Ielikt saldētavā uz kādām 20 minūtēm.
Siera kārta
Ūdens peldē izkausēt šokolādi, maisot pievienot saldo krējumu, visu labi samaisīt. Atlikt.Saputot sieru, cukuru, sāli ar mikseri lēnā ātrumā apmēram minūti. Tad minūti putot vidējā ātrumā un minūti- augstā. Izslēgt mikseri, noņemt masu no trauka sienām un kult vēl vienu minūti lielā ātrumā. Tad pievienot pa 2 olām, katru reizi noņemot masu no trauka sienām. Kult 15 sekundes. Beigās pievienot šokolādes masu un vaniļu, liķieri, putot vēl 15 sekundes. Masai jābūt viendabīgai. Izliet masu formā.
Cepeškrāsns apakšējā līmenī ielikt paplāti, tajā ieliet 4 tases verdoša ūdens. Vidējā līmenī ielikt kūkas formu. Starp kūkas formu un ūdens paplāti jābūt ne mazāk par 7 cm.
Cepeškrāsns apakšējā līmenī ielikt paplāti, tajā ieliet 4 tases verdoša ūdens. Vidējā līmenī ielikt kūkas formu. Starp kūkas formu un ūdens paplāti jābūt ne mazāk par 7 cm.
Cept 15 minūtes, samazināt temperatūru līdz 121 С , cept vēl 15 minūtes, samazināt temperatūru līdz 107 С cept vēl 15 minūtes. Samazināt temperatūru līdz 94 С un cept tik ilgi, kamēr kūkas vidū ir 75 С. (nu, īstenībā kādas 20 minūtes). Ja kūkas centrs nedaudz kustas (kā želeja)- tas ir normāli, pēc tam sastings.
Izslēgt krāsni un atstāt tajā kūku līdz atdzišanai uz 2 stundām, neatverot durtiņas.
Tad izņemt un atdzesēt stundu istabas temperatūrā.
Un tad ielikt ledusskapī uz 12 stundām.
Šokolādes kārta
Nākamajā dienā pagatavot glazūru: katliņā sasildīt krējumu un sviestu. Uzvārīt maisot. Šokolādi ielikt metāla traukā, pārliet ar karstu krējumu, visu maisīt, kamēr izkusīs šokolāde un masa viendabīga. Izliet uz atdzesētas kūkas. Izlīdzināt vai veidot rakstus, ielikt ledusskapī uz stundu. Dekorēt.
Pirms pasniegšanas vajag ar karstu nazi nobraukt starp kūku un formas malām un atvērt formu.
fantastiska torte!!!! tagad man taa mieru nedod:))! klau, Anita- dazhi jautaajumi. taas temperatuuras paarejas baigi smalkas- Tu taas ieveeroji? Un kaa taas lapinjas no shokolaades taisiitas? vai arii taas veicii pirktas? un vispaar- neesmu lietprateeja- tas process IR sarezhgiits?? Marija
AtbildētDzēstPaldies, Marija! Atvaino, ka neatbildēju uzreiz, čekoju komentārus apmēram reizi nedēļā:)
AtbildētDzēst1.Temperatūras pārejas ievēroju visai aptuveni- man ir elektriskā krāsniņa... nu, tada pārnēsājama- un tai ir apmēram 10 grādu solis, smalkāk nevaru. To arī ievēroju- aptuveni.
2.Lapas ir ļoti vienkārši izgatavojamas, vajag pusstundu laika. Jebkuras stingras augu lapas (es aizņēmos no sava fīkusa) nomazgā un noslauki. Izkausē šokolādi. Ar otiņu nokrāso lapu no jebkuras puses. Liec uz pāris minūtēm ledusskapī. Nokrāso vēlreiz un liec ledusskapī. Pēc minūtēm 10 akurāti pieturi šokolādi, bet noņem lapiņu- redzēsi, tas ir vienkārši. Ja rīt būs laiks, ieikšu linku- tīklā daudz paskaidrojumu par dažādām lapām.
3.Vai process ir sarežģīts?... Nu, es Tev tā teikšu- ja Tu uzskati par nepieciešamu, lai torte nebūtu sarežģītāka par cepumiem, kas apsmērēti ar biezpiena masu- jā, ir. Taču es uzskatu par sarežģītām tortes, kurās ir daudz nesaisitītu darbību- malšana, kausēšana, rullēšana un smalcināšana, turklāt katram- tehnoloģiskas nianses un sastāvdaļu- desmitiem. Šī recepte ir normāla. Katrā ziņā tā ir detalizētāk aprakstīta, nekā realitātē notiek:) Process ir patīkams un sajūsma- garantēta. Iesaku:))