otrdiena, 2009. gada 27. oktobris

Cepti tomāti ar mocarellu

Kādreiz tā bija konkrēta recepte ar šādu nosaukumu un to es atradu krievvalodīgajā tīmeklī(autore- Annutti), taču ar laiku tā transformējās, jo konkrētām proporcijām šinī gadījumā nav nekādas nozīmes.
Vajag:
tomāti, sagriezt biezās ripās
mocarella, sagriezt ripās
sarkanais sīpols, sīki sakapāt
pāris ķiploka daiviņas, sasmalcināt
kaltēts baziliks
svaigs baziliks
olīveļļa, svaigi malti pipari
ja ir vēlme- var arī cukini vai papriku likt (sagriezt plaņās ripās)
Gatavošana:
Ieeļļot cepamo formu, kārtot pārmijus tomātus un mocarellu. Pārkaisīt ar sīpoliem, ķiplokiem, kaltētu baziliku. Likt cepeškrāsnī 200 C uz 15 minūtēm. Gatavam pielikt svaiga bazilika lapas.
Iespaidi: tas viss burvīgi sakūst kopā- vajadzētu gatavot porcijās, jo no kopējā trauka glīti dabūt nevarēs. Ļoti vienkārši, garšīgi un ātri.

2 komentāri:

  1. Kļūda-"kaltētu mocarellu", laikam domāts: "kaltētu baziliku"

    AtbildētDzēst