Avots- www.kuking.net
Vajag:
75 g sviesta
200 g maltu mandeļu (ļoti, ļoti centīgi un sīki samaltu!)
200 g cukura
150 ml netrekna saldā krējuma
daži sagriezti mandeļu rieksti
dažas sagriezti pistāciju rieksti
Gatavošana:
Katliņā ar biezu dibenu izkausēt sviestu, apmaisot. Pakāpeniski pievienot maltās mandeles, krējumu un kukuru. Samazināt uguni un vārī 10-12 minūtes, nemitīgi maisot.
Palielināt uguni un karsēt, kamēr masa nekļūs tumšāka (šo posmu es nejauši izlaidu, liekas, tas neko neiespaido:).
Pārlikt masu laizenā formā, izlīdzināt. Izrotāt ar sagrieztiem riekstiem, atstāt uz 1 stundu, ielikt aukstumā. Sagriezt rombos.
Var uzglabāt vairākas dienas slēgtā konteinerī.
Iespaidi: esmu liela austrumu saldumu cienītāja, tāpēc man ļoti garšoja. Gatavošana samērā lipīga- domāju nākamreiz velt bumbiņas, neķēpāties ar rombiem. Stratēģiska nozīme ir mandeļu malumam- ja tiks samaltas nepietiekami, būs garšīga masa, taču veidot to nevarēs.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru