Nu, te tagad vajadzētu kaut kā smuki loģiski saistīt cepumus ar marmelādi ar ziemu. Bet nu slinkums. Tie vienkārši ir labi cepumi.
Rullīši ar marmelādi
Avots-ШГ, Коллекция рецептов №06
Avots-ШГ, Коллекция рецептов №06
Vajag:
100 g sviesta
125 g biezpiena
1 TK cukura
1 gl miltu
1 olas baltums
1 olas baltums
150 g marmelādes (labāk neizmantot pieklājīgo Laimas, bet tādu rupjāku no tirgus bakalejas nodaļas)
Gatavošana:Sakult sviestu, biezpienu, cukuru. Iesijāt miltus. Samīcīt mīklu, savelt bumbu likt uz pusstundu ledusskapī. Sagriezt marmelādi.Izveltnēt mīklu lielā aplī, sagriezt radiāli 16 gabalos. Sakult olbaltumu ar 1ĒK ūdens, pārziest mīklu. Uz katra trīsstūra platākās daļas likt marmelādi, sarullēt spirālīti.Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 190 C. Cept 15-20 minūtes.
Iespaidi: marmelāde nedaudz iztek, bet nu nekas, visa neiztecēs. Man ļoti garšo mīkla- mīksta, neitrāla. Cepu tos jau pāris gadus, pildījumu dažreiz mainu- maltu riekstu masa labi der.
Paldies par recepti, sanāca ļoti garšīgi! Tikai cukuru liku 2 ēdamkarotes. :)
AtbildētDzēstPriecājos dzirdēt! Jā, cukuru noteikti varētu likt vairāk, taču man garšo kontrasts- neitrāla mīkla un salds pildījums.
AtbildētDzēstNu es ieteiktu olu a dzeltenumu jo las baltums padara jebkuru miiklu cietaaku :)
AtbildētDzēstvarbūt lielākam daudzumam, ar tādu sviesta daduzumu 1 baltums, man liekas, neko sliktu nenodarīs:)
Dzēst