pirmdiena, 2010. gada 19. aprīlis

Siera mafini

Avots- Tata, cookschool.ru
Vajag:
100 g jebkura cietā siera- sarīvēt
2 olas
1 ĒK piena
2 lielas ĒK skābā krējuma
90 g miltu
1 TK cepamā pulvera
Gatavošana:
Miltus kopā ar cepamo pulveri pielikt sieram, samaisīt ar dakšu. Citā traukā nedaudz sakult olas, pieienot tām pienu. Pievienot olas miltu masai, pielikt krējumu, samaisīt.
Ieziest trauciņus ar sviestu, pākaisīt ar mannu, likt mīklu līdz pusei. Cept 210 C apmēram 15 minūtes.
Komentāri: ja cepu pieaugušajiem, ieku vēl sagrieztas olīvas, kaltētos tomātus, kādus garšaugus (oregano, provansas maisījumu, timiānu) var arī bekonu. Bērns atzīst tikai pamata varinatu- nu, faktiski jau tas ir gana labs bez papildinājumiem.

Apdeits pēc pāris dienām: iztaisīju mīklu vakarā un ieliku ledusskapī. No rīta saliku formiņās, ieslēdzu krāsni, noregulēju temperatūru. Tātad, brokastu gatavošana- 3 minūtes. Un nekādu funkcionālu izmaiņu, protams. Mājās nebija skābā krējuma, aizvietoju ar 10% saldo, nedaudz vairāk nekā receptē (kādas 5 ĒK). Ar vienu "bet"- šinī gadījumā izmantoju silikona cepšanas formiņas- tas ir principiāls moments, jo tās nav jāietauko, jāmazgā un arī nekad nekas nepiedeg. Neesmu liela silikona fane, bet no rīta ņemties ar ietaukošanu un tad gaidīt, kamēr varēs izņemt no formiņām- nē. Vienīgi- ja izmantojiet parastas formiņas- vakarā ieziediet ar sviestu, pārkaisiet ar mannu un tukšas lieciet ledusskapī. Un tad no rīta būs prieks un laime:)

3 komentāri:

  1. wow, bet kur ir taukvielas? :)

    AtbildētDzēst
  2. Nu, kur nu vēl- siers un krējums, diemžēl taukvielu ir gana:)
    bet papildus eļļa vai sviests nav vajadzīgi.

    AtbildētDzēst
  3. ņam ņam ņam sanāk.

    AtbildētDzēst