piektdiena, 2010. gada 23. aprīlis

Sīksīpolu-sēņu sacepums

Atkal elementārie un klasisie salikumi. Sēnes- sīpoli- kartupeļi. Es pašaik pret kartupeļiem esmu vienaldzīga, manuprāt, pavasarī tie nav vajadzīgi. Tāpēc- kabači.
Vajag:
kādi 20 sīksīpoli, nomizot, pārgriezt uz pusēm
500 gr šampinjonu iepakojums- sēnes nomazgāt, sagriezt trešdaļās vai uz pusēm, ja mazas
1 mazu kabaci sagriezt šķēlēs. Ja tiek izmantoti kartupeļi- izvārīt pāris kartupeļus,
2 olas,
pāris ĒK krējuma vai neitrālā jogurta
50 gr cieta siera (piem., lietuviešu Džiugas- parmezāns no ta sanācis visai apšaubāms, taču cepšanai- ļoti labs)
jūras sāls, malti melnie pipari, kaltēti garšaugi (es liku oregano, var arī kādu vidusjūras maisījumu)
Gatavošana: uzkarsēt cepeškrāsni līdz 175 C. Kārtot cepamā formā pārmijus sīpolus, kartupeļu vai kabača šķēles, šampinjonus. sakult olas ar krējumu, sāli, pipariem, garšaugiem. Pārliet, pārkaisīt ar sarīvētu sieru. Cept kādu pusstundu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru