svētdiena, 2010. gada 16. maijs

muzeju nakts un melleņu kūka


Tā pavisam īsi šogad, tikai pa centru un Spīķeriem, uz Vecrīgu pat nemēģinājām. Uz manu bērnu milzīgi iespaidu atstāja visi mesindžeri Spīķeros, it īpaši šis, ar skeletiem. Ļoti iedvesmojās ar iespēju kaut ko tādu ievest mājās. Hm.
Dzirdēju vakar 2 sarunas pēc kārtas, kad cilvēki saguruši un drūmi apsprieda- cik rīt stipri sāpēs kājas, kāds būs nespēks, bet cik daudz kur vēl jāpagūst. Kultūras baudīšanas normatīvi tiek likti. Domāju- vai tiešām to visu tik ļoti stimulē bezmaksas iespējas? Nedomāju. Laikam jau cilvēki izsalkuši pēc kā tāda? Bet es pa laikam apmeklēju izstādes vai kādus līdzīgus muzeju nakts formātam pasākumus- atklāti sakot, daudz apmeklētāju sen nekur neesmu redzējusi. Vajag, lai naktī:)
Bet tagad par vienkāršākiem priekiem.
Biezpiena-melleņu kūka

Recepte- Mila, cookschool.ru
Receptē vēl tika aprakstīta smilšu mīkla pamatam, bet nu es, kā parasti, iztiku ar savas atsaldēšanu.
Vajag:
400 g smilšu mīklas
Pildījumam:
1 gl melleņu (pašlaik, saprotams, saldētu)
2 ĒK kukurūzas cietes
400 g vāpiena biespiena
2 olas
2/3 gl cukura
Gatavošana: biezpienu ar olām un cukuru ļoti rūpīgi saputot ar blenderi, kamēr pārvēršas par pastu.
Veidnē klāt smilšu mīklas kārtu, sadurstīt ar dakšu. izbērt mellenes, pārkaisīt ar cieti. Pa virsu izliet biezpiena massu. cept 180 C līdz gatavibai - kad pīrāga maliņas kļūs viegli zeltainas. Man tas prasa ap 40 minūtēm.

4 komentāri:

  1. Beautiful blog and photos. Have a nice day Radka.

    AtbildētDzēst
  2. I am happy that you liked my blog, and nice day to you too:)

    AtbildētDzēst
  3. Vai kukurūzas cietes vietā varētu izmantot kartupeļu cieti?

    AtbildētDzēst
  4. Renate, noteikti var, te tāds neliels daudzums.

    AtbildētDzēst