Man ir jauna grāmata- izcila! Likās, ka jābeidz interesēties par ceptajiem saldumiem- tā jau nevar saskaitīt, cik daudz interesanta gaida negatavots. Taču šī grāmata ir kaut kas īpašs. Tajā ir ļoti, ļoti daudz recepšu, tajā ir bezgala daudz recepšu, kurām viss ir pa rokai, tā der gan veģetāriešiem (īpaši) gan laktoveģetāriešiem (mazāk), gan indiešu ēdiena faniem, gan tiem, kuri vienkārši interesējas par iespēju lietot mazāk olu. Receptes ir maksimāli vienkāršas un detalizētas, nekādu nesaprotamu kustību un mistikas.
Un pirmā recepte no tās. Domāja, ka ieviesīšu vēl vienu tegu- bez olām, lai atšķirtu šos saldumus. Ak jā- tā ir atvadu recepte- braucu prom līdz jūlija vidum.
Novēlu jums maksimāli sajust vasaru!
Rabarberu pīrāgs bez olām
Vajag:
(apaļai forma, 25 cm diametrā, iesviestota, pārkaisīta ar miltiem)
100 gr sviesta vai margarīna
150 g cukura
4 TK vaniļas cukura vai 1 TK vaniļas esences
200 gr miltu
4 TK cepamā pulvera (bez kalna)
200 ml piena
2 glāzes 1.5 cm lieluma gabalos sasmalcināta rabarbera
Pārkaisīšanai:
50 g miltu, 50 g cukura, 25 g sviesta, 50 g sasmalcinātu mandeļu
Gatavošana:
Kārtīgi saberzt sviestu ar cukuru. Pievienot nedaudz vaniļas cukura. Citā traukā izsijāt miltus ar cepamo pulveri un vaniļas cukuru. Pamazām pievienot pienu un sviestu ar cukuru. Likt sagatavotā cepamajā formā, pārklāt ar rabarberiem. Pārkaisīšanai domātos miltus saberzt ar rokām ar cukuru un sviestu- sanāks drumstalas. Pākaisīt ar tām pīrāgu un pa virsu vēl ar mandelēm.
Cept 45 minūtes 180 C.
(apaļai forma, 25 cm diametrā, iesviestota, pārkaisīta ar miltiem)
100 gr sviesta vai margarīna
150 g cukura
4 TK vaniļas cukura vai 1 TK vaniļas esences
200 gr miltu
4 TK cepamā pulvera (bez kalna)
200 ml piena
2 glāzes 1.5 cm lieluma gabalos sasmalcināta rabarbera
Pārkaisīšanai:
50 g miltu, 50 g cukura, 25 g sviesta, 50 g sasmalcinātu mandeļu
Gatavošana:
Kārtīgi saberzt sviestu ar cukuru. Pievienot nedaudz vaniļas cukura. Citā traukā izsijāt miltus ar cepamo pulveri un vaniļas cukuru. Pamazām pievienot pienu un sviestu ar cukuru. Likt sagatavotā cepamajā formā, pārklāt ar rabarberiem. Pārkaisīšanai domātos miltus saberzt ar rokām ar cukuru un sviestu- sanāks drumstalas. Pākaisīt ar tām pīrāgu un pa virsu vēl ar mandelēm.
Cept 45 minūtes 180 C.
Iespaidi: ļoti sulīgs, gaisīgs un garšīgs.
ārprāts! kā var piedāvāt tādu recepti, kur ir četras ēdamkarotes cepamā pulvera? Beigās ne pīrāgs, bet viena soda!!!
AtbildētDzēstRecepte galīgi nav laba!
nevaru pat atrast vārdus, lai atvanotos. Es vienmēr rūpīgi pārbaudu to, ko esmu uzrakstījusi, bet nu reizēm cilvēciskais faktors, diemžēl, nostrādā. Atvainojiet, lūdzu, cik saprotu par jau sabojātiem produktiem. Protams, ka tējkarotes. Bezolu receptēs parasti ir samērā daudz cepamā pulvera, bet, bez šaubām, ne tik. Vēlreiz atvainojiet.
Dzēstizcepu kūku ar 4 TK cepamā pulvera.
AtbildētDzēstSuper gardam sulīga.
Noteikti cepšu vēl.
Domāju, ka var arī rabarberu vietā likt ābolus. =) paldies.
Priecājos, ka viss labi sanāca! Tā tieshām ir garshīga! Noteikti arī ar nektarīniem-plūmēm būs labi.
Dzēst