piektdiena, 2010. gada 4. jūnijs

siera variācijas

Šīs receptes nosaukums- siera terīne- ir biedējošs, turklāt māj, ka gatavošana prasīs 4 stundas laika un 6 tūkstošus darbību. Taču īstenībā ēdiens ir burvīgi elementārs, bezgalīgi variabls un garšo visiem- kā bērniem (sevišķi ar riekstiem), tā lielajiem, kuri saka: mēs- vīnu, tu- sieru, pirms ierodas ciemos. Turklāt, man liekas, tā nekādā ziņā nav terīne:)
Ideja- buxgalter-sofia.livejournal; Tata, cookschool.ru
Siera terīne

Vajag:
jebkurš kūstošs siers (piemēram, Holandes)
rieksti, jebkuri kaltēti augļi (varianti- kaltēti garšaugi, olīvas, kaltēti tomāti, sēkliņas)
Fotogrāfijā- kaltētas aprikozes un rozmarīns.
Gatavošana:
Oriģinālajā receptē sieru vajadzēja izkausēt mikroviļņu krāsnī, kārtot pa virsu piedevas, sarullēt un ielikt ledusskapī. Man šādas krāsns nav, tāpēc-
sagriezt sieru apmēram centimetru biezās šķēlēs, izkārtot uz cepamā papīra kvadrātu, ielikt cepeškrāsnī nelielā temperatūrā (ap 100 C) un vērot- pēc dažām minūtēm siers sakusīs lielā plāksnē. Lieciet virsū vēlamās piedevas, rullējiet desas formā un lieciet ledusskapī uz dažām stundām. Burvīga uzkoda- ērta un garšīga.

4 komentāri:

  1. Super! Šo es noteikti izmēģināšu!!!!

    AtbildētDzēst
  2. vai ne? taisni jābrīnas, ka tik acīmredzama lieta līdz šim prātā neienāca:)

    AtbildētDzēst
  3. vienkārši un gardi!
    brīnišķīgi.
    paldies par recepti; man, protams, kulinārijas ēverģēlības prātā nemēdz ienākt.
    šeit smeļos tik daudz lielisku ideju, ka nu tikai!

    AtbildētDzēst
  4. prieks dzirdēt!
    Jāsaka, es sāku gatavot ēst pirms 2,5 gadiem un tikai tagad sāku atšķirt receptes, kuras domātas man:) Taču joprojām mēdzu kļūdīties. Un nekad, laikam, nepiederēšu pie brīnumainajiem cilvēkiem, kuru rokās viss pārvēršas par kaut ko garšīgu- bez receptēm, gramiem un rūpīgas tehnoloģijas ievērošanas.

    AtbildētDzēst