svētdiena, 2010. gada 22. augusts

grieķu vakars

notika manā mājā:) Kādu laiku varēšu vairs neaizkustināties par Demisa Rusosa daiļradi (un nenāksies slēpt aizkustinājuma faktu:) Un sirtaki izrādījās ārkārtīgi sarežģīta deja. Grieķu ēdiens- prognozējami labs, kā jau jebkurš vidusjūras.
Tomāti ar fetas sieru
Recepte- kuking.net, sadaļā "Grieķu virtuve"
Vajag:
4 lielus tomātus
2 daiviņas ķiploka, saspiest
1 ĒK etiķa
5 ĒK olīveļļas
1 ĒK sakapāta svaiga oregano (man nebija, liku 1 TK kaltēta; oregano= raudene)
puse gurķa, sīki sagriezt
1 sarkana paprika, sīki sagriezt
85 g melno olīvu bez kauliņiem, sīki sagriezt
100 gr fetas siera, sagriezt kubiņos es sadrupināju ar rokām)
Gatavošana:
1.Nogriezt tomātam „cepurīti”, izgrebt ar karoti. Pasālīt, pārkaisīt ar pipariem.
2.Sakult saspiestos ķiplokus ar eļļu, etiķi, oregano (es vēl pieliku nedaudz pētersīļu zaļumu).
3.Sajaukt visu paredzēto pildījumam.
4.Sapildīt tomātus.

2 komentāri:

  1. Taisni vai sagribējās tādu! :) Un svaigs oregano arī dārzā vēl pieejams! Paldies par recepti!

    AtbildētDzēst
  2. Priecāšos, ja noderēs.
    Faktiski jau gandrīz grieķu salāti iepildīti tomātos.
    Svaigs oregano- tas ir vērtīgi:)

    AtbildētDzēst