Taču šodien- skones. Mana šīs vasaras aizraušanas. Jo tās ir garšīgas, ātras un variablas. Daži ieteikumi uzreiz, lai varētu uz tiem likt linku citās receptēs:
1. Visiem produktiem (sviestam, pienam, arī ogām) ir jābūt aukstiem. Tas ir svarīgi- it īpaši gatavojot šovasar.
2. Procesam jānotiek ātri- nekādas pārcentības un ilgas mīcīšanas. Skones fantastiskā struktura sanāks tikai, ja drupačas, no kurām tiek veidota mīkla, netiks izkausētas un pārmīcītas. Ļoti labi der dubultais zaļumu nazis. Laikam arī blenderis- taču tā krūzes mazgāšana mani neiedvesmo.
3. Ļoti ērti ir taisīt mīklu iepriekšējā vakarā (kad vairs nav karsts) un cept no rīta (kad vēl nav karsts). Šinī gadījumā es izveidoju skones, lieku uz paplātes un paplāti bāžu ledusskapī.
4. Skonēm jābūt biezām- dažādās receptēs biezums variējas no 2,5 līdz 5 cm. Man liekas, optimāls ir kādi 4. Lai to mierīgi varētu pārgriezt, ja vēlas. Skones var bt apaļas (ap 5 cm diametrā), četrkantīgas (ap 6 uz 6) vai trīsstūra (kā šīs). Tās ēd pārgriežot horizontāli un vidū lietkot džemu, putukrējumu vai maskarpones veida biezpienu/sieru. Vai arī negriežot un neko neliekot- arī labi:)
5. Tiek vienmēr ļoti uzstāts, ka skones ēd TIKAI gatavošanas dienā. Es teiktu, ka tās, kurās ir daudz sviesta un saldais krējums, tiešām ir fantastiskas tikai pirmajā dienā. Par pārējām lielu atšķirību nesajutu.Recepte no www.joyofbaking.com, nedaudz vienkāršota (oriģinālā tā vēl tika pārkaisīta ar kanēļa drupačām, man tas likās lieki)
1. Visiem produktiem (sviestam, pienam, arī ogām) ir jābūt aukstiem. Tas ir svarīgi- it īpaši gatavojot šovasar.
2. Procesam jānotiek ātri- nekādas pārcentības un ilgas mīcīšanas. Skones fantastiskā struktura sanāks tikai, ja drupačas, no kurām tiek veidota mīkla, netiks izkausētas un pārmīcītas. Ļoti labi der dubultais zaļumu nazis. Laikam arī blenderis- taču tā krūzes mazgāšana mani neiedvesmo.
3. Ļoti ērti ir taisīt mīklu iepriekšējā vakarā (kad vairs nav karsts) un cept no rīta (kad vēl nav karsts). Šinī gadījumā es izveidoju skones, lieku uz paplātes un paplāti bāžu ledusskapī.
4. Skonēm jābūt biezām- dažādās receptēs biezums variējas no 2,5 līdz 5 cm. Man liekas, optimāls ir kādi 4. Lai to mierīgi varētu pārgriezt, ja vēlas. Skones var bt apaļas (ap 5 cm diametrā), četrkantīgas (ap 6 uz 6) vai trīsstūra (kā šīs). Tās ēd pārgriežot horizontāli un vidū lietkot džemu, putukrējumu vai maskarpones veida biezpienu/sieru. Vai arī negriežot un neko neliekot- arī labi:)
5. Tiek vienmēr ļoti uzstāts, ka skones ēd TIKAI gatavošanas dienā. Es teiktu, ka tās, kurās ir daudz sviesta un saldais krējums, tiešām ir fantastiskas tikai pirmajā dienā. Par pārējām lielu atšķirību nesajutu.Recepte no www.joyofbaking.com, nedaudz vienkāršota (oriģinālā tā vēl tika pārkaisīta ar kanēļa drupačām, man tas likās lieki)
Skones ar upenēm
Vajag:
2 tases (260g) miltu
1/3 tases (65g) cukura
2 TK cepamā pulvera
1/8 TK sāls
6 ĒK sviesta (85 g), auksta, sagriezt
150 g upeņu
1 ola
daži pilieni vaniļas esences
½ gl piena
Gatavošana:
Sajaukt miltus ar cukuru, cepamo pulveri, sāli un sakapāt ar diviem nažiem/sasmalcināt blenderī/sarīvēt ar rokām līdz vienmērīgām drupačām. Es šim nolūkam izmantoju zaļumu dubulto nazi (tagad rimi akcijā arī tāds ir)- ļoti ērti.
Akurāti pievienot ogas.
Citā trakā sajakt pienu ar olu un vaniļu.
Pievienot sausai masai šķidro. Maisīt akurāti un maigi tikai līdz tam, lai viss saliptu kopā, ne ilgāk.
Pārkaisīt galdu ar miltiem, izlikt mīklu. Pārkaisīt mīklu ar miltiem. Mīkla būs lipīga. Akurāti saplasināt un izveidot apli- apmēram 18 cm diametrā, apmēram 4 cm biezu. Sagriezt radiāli 8 šķēlēs, pārziest ar pienu.
Likt uz paplātes (protams, ar cepamo papīru), 205 C, 18-22 minūtes.
Atdzesēt uz restes apmēram 5 minūtes un tad ēst.
2 tases (260g) miltu
1/3 tases (65g) cukura
2 TK cepamā pulvera
1/8 TK sāls
6 ĒK sviesta (85 g), auksta, sagriezt
150 g upeņu
1 ola
daži pilieni vaniļas esences
½ gl piena
Gatavošana:
Sajaukt miltus ar cukuru, cepamo pulveri, sāli un sakapāt ar diviem nažiem/sasmalcināt blenderī/sarīvēt ar rokām līdz vienmērīgām drupačām. Es šim nolūkam izmantoju zaļumu dubulto nazi (tagad rimi akcijā arī tāds ir)- ļoti ērti.
Akurāti pievienot ogas.
Citā trakā sajakt pienu ar olu un vaniļu.
Pievienot sausai masai šķidro. Maisīt akurāti un maigi tikai līdz tam, lai viss saliptu kopā, ne ilgāk.
Pārkaisīt galdu ar miltiem, izlikt mīklu. Pārkaisīt mīklu ar miltiem. Mīkla būs lipīga. Akurāti saplasināt un izveidot apli- apmēram 18 cm diametrā, apmēram 4 cm biezu. Sagriezt radiāli 8 šķēlēs, pārziest ar pienu.
Likt uz paplātes (protams, ar cepamo papīru), 205 C, 18-22 minūtes.
Atdzesēt uz restes apmēram 5 minūtes un tad ēst.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru