Vajag:
1 glāze auzu miltu (140 g)*
¾ glāzes auzu pārslu (80 g)
½ glāze gaiši brūnā cukura (100 g)
¾ TK cepamā pulvera
¼ TK sodas
½ TK sāls
½ TK kanēļa
1 ĒK maltu linsēklu
¼ glāzes rupji sasmalcinātu valriekstu (35 )
1/3 glāzes (80 ml) eļļas vai ¼ glāzes ābola biezeņa (65 g)+2 ĒK eļļas
½ mandeļu vai jebkura cita piena (jogurta, kefīra,…)
½ TK vaniļas ekstrakta
1/3 glāzes žāvētu dzērveņu (nebija, toties bija melnplūmes)
½ liela sīki sagriezta banāna
Gatavošana:Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 180 C. Pārklāt paplāti ar cepamo papīru. Lielā traukā sajaukt sausās sastāvdaļas no miltiem līdz riekstiem. Nelielā bļodiņā sajaukt slapjās sastāvdaļas. Pielikt dzērvenes.
Sajaukt sauso un slapjo maisījumus. Pielikt sagriezto banānu, akurāti apmaisīt. Ļaut mīklai pastāvēt 10 minūtes. Ja ir šķidra- pielikt vēl nedaudz miltu**. Likt mīlu ar karoti, izvietojot cepumus 5 cm attālumā vienu no otra. Cept 25 minūtes. Paturēt minūti uz paplātes, tad likt uz restes līdz atdzišanai.
*auzu miltus esmu redzējusi un pirkusi tikai Stokmanā. 1.40 Ls par puskilo iepakojumu.
**nu nezinu, man sanāca tāda konsistence, ka veidoju ar slapjām rokām bumbiņas un saplacināju. Kas tur varētu tecēt- nezinu, visas sastāvdaļas ņēmu pēc svara, ne apjoma.
Komentāri: mīksti, garšīgi, vesēlīgi. Ar laiku kļūst vēl mīkstāki un banāna garša sāk dominēt- manuprāt, nevajadzētu ilgstoši glabāt.
forša pārrakstīšanās - puskailais iepakojums
AtbildētDzēstkāpēc 5cm, tuvāk nevar likt?
Es tomēr izlabošu pārrakstīšanos:))
AtbildētDzēstCepumi tā jāliek, lai nesalīp, kad cepsies un kļūs lielāki. Kaut gan 5 cm, liekas, ir nedaudz pārspīlēti.