svētdiena, 2010. gada 26. septembris

sezama ķirbis

Variācijas par tēmu. Pēkšņi konstatēju, ka beigušās visas neitrālākās eļļas, nācās izmantot sezama- sanāca šāda kombinācija.

Vajag:
ap 1 kg ķirbja
3 ĒK negrauzdētā sezama eļļas
liela sauja sezama sēkliņu
liela sauja ķirbja sēklu
2 TK sinepju sēklu
pāris TK citrona sulas
Gatavošana:
Ieziest cepamo formu ar eļļu, likt nomizotu un plāni sagrieztu ķirbi, pārliet ar pārējo eļļu, pārkaisīt ar visām sēkliņām, pārliet ar citrona sulu. Uzlikt vāku vai pārsegt ar foliju. Likt 180 C uz stundu. Tad atvērt un pacept vēl kādas 10 minūtes.
Iespaidi: laba kombinācija- smaržīga, taču ķirbi nepazudina.

3 komentāri:

  1. Anita, saki lūdzu, kur Tu pērc sinepju sēklas? man pēdējā laikā nekur negadās, varbūt esmu nepareizajos veikalos...

    AtbildētDzēst
  2. J.Asara ielā ir Studio Gourmet (nu, katrā ziņā tā saucās agrāk(, tur pērku gan gaišās, gan melnās. 35, liekas, santīmi:)
    Varētu būt arī Stokmanā, jo tur ir Studio Gourmet stends un vispār diezgan daudz garšvielu.

    AtbildētDzēst