pirmdiena, 2010. gada 6. septembris

slinkais risotto ar ķirbi

Avots- vlad-piskunov.livejournal.com. Ļoti labs kulinārais blogs, diemžēl autors ir liels gaļēdājs, maz ko atrodu priekš sevis. Taču labi teksti un skaistas bildes. Un detalizētas receptes.
Vajag:
ķirbis (apmēram puskilo tīra nomizota svara)
gargraudu rīsi, bet ne basmati (es izmantoju apaļgraudu, man tas likās loģiskāk)- glāze uz šādu ķirbja daudzumu
ķiploka galviņa
sāls, pipari, olīvelļa
parmezāns
Gatavošana:
Ķirbi sagriezt šķēlēs, likt cepamajā formā kopā ar ķiploku (es nomizoju, negribēju mizot ceptu), apslacīt ar olīveļļu, izcept 180 grādos līdz mīkstumam. Sablenderēt visu ķirbi ar 1-2 daiviņām ķiploka, pievienot sāli, piparus, pāris ĒK olīveļļas, sablenderēt vēl.
Izvārīt rīsus pēc instrukcijas, nokāst bet neskalot. Autors vēl iesaka pievienot sviestu, es to nedarīju.Sajaukt ar ķirbja biezeni, pārkaisīt ar rīvētu parmezānu.
Iespaidi: ļoti, ļoti garšīgi! Krēmīgs, viegls, smaržīgs ēdiens! Domāju, ka varētu papildināt ar ķirbja eļļu vai grauzdētām ķirbja sēkliņām. Iespējams, kūpinātais kazas siers skaisti var aizstāt parmezānu.

3 komentāri:

  1. Anita, kamēr priecājos par auzu pārslu cepumu recepti un brīnos, KAPĒC tai nevar pievienot rozīnes, tapusi atkal jauna un interesanta recepte! :) Varbūt beidzot varēšu iedabūt sev ķirbi iekšā :) :)

    AtbildētDzēst
  2. Aija, tiem cepumiem nevar likt klāt rozīnes, jo mīkla tās īsti nepārklaj un tās uzpūšas un sadeg! Taču dzērvenes tā neuzvedās un ķirši- arī.

    Šī ķirbja recepte, liekas, derēs cilvēkiem, kuriem ķirbis ir vienaldzīgs, bet neriebjas. Man garšo bez īpašas sajūsmas, taču ši recepte ļoti iepriecināja.

    AtbildētDzēst