svētdiena, 2010. gada 17. oktobris

ķirbja- auzu mafini

Man šī recepte ļoti patīk, jo tajā daudzas sastāvdaļas ir pa glāzei:) Un vispār- vieni no maniem mīļākajiem mafiniem. Bērns ķirbi tajos nepamana, tātad- arī šajā ziņā vērtīgi.
Recepte- Larisa, cookschool.ru
Vajag (tā ir ļoti liela porcija, sanāks kādi 16-20 mafini):
1 gl ķirbja biezeņa
1 gl dzērveņu vai brūkleņu
1 gl musli vai auzu pārslu
1 gl miltu
1 gl brūnā cukura
1 TK cepamā pulvera
80 ml eļļas (vēlams vīnogu kauliņu)
2 olas
0.5 gl piena
0.5 gl sasmalcinātu riekstu
Gatavošana:
Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 180 C.
1. Sajaukt miltus ar auzām un cepamo pulveri.
2. Citā traukā sajaukt eļļu ar cukuru, pienu, nedaudz sakultām olām.
3. Sajaukt pirmo maisījumu ar otro, ilgi nemaisīt.
4.Pievienot dzērvenes, riekstus, ķirbja biezeni. Samaisīt bez pārcentības.
5. Iesviestot parastās formiņas vai paņemt silikona. Likt formiņās mīklu apmēram līdz 2/3 no apjoma.
6. Cept kādas 25 minūtes.
Komentāri: auzas dod tādu mitru putras struktūru ķirbis- sulīgumu, ogas un rieksti- papildinājumu. Izcili mafini. Un salīdzinoši pat ļoti veselīgi:)

6 komentāri:

  1. Es lasu Jūsu blogu ar lielu interesi. Bet tikai lasu, un man ir jautājums - kā Jums izdodas saglabāt slaidu augumu? Jo, ēdienu un recepšu ir ļoti daudz, bet milti, siers, sviets, cukurs utt. - tie ar vidukli nedraudzējas.

    AtbildētDzēst
  2. Kāpēc Jūs domājat, ka man izdodas?:))

    Nē, nu labi, puslīdz izdodas:) Bet tiešām- puslīdz. Nevaru teikt, ka man tas būtu ļoti svarīgi. Jo ja es nopietni gribētu saglabāt šo slaido augumu, man vajadzētu atteikties no daudz kā. Motivāciju neatrodu:)

    Atbildes ir vairākas. Pirmkārt, šī bloga saturs jau netbilst maniem ēšanas paradumiem onlainā. Nav tā, ka es vairākas reizes nedēļā kaut ko cepu un tieši tad šeit lieku. Es gatavoju gandrīz 4 gadus, bet šim blogam ir nedaudz vairāk par gadu. Krājumi vēl ir.
    Otrkārt- man ir bērns, ģimenes locekļi, draugi, kolēģi. Es pati nebūt neapēdu visu.
    Treškārt- visi šie mafini un tml. ir papildinājums. Bet pamatā man ir dārzeņi. biezpiens, augļi.
    Rīta joga un centieni saglabāt labu prātu:))

    AtbildētDzēst
  3. Paldies par tik interesantām receptēm,man jau šovakar nagi niez ko izmēģināt!:)

    AtbildētDzēst
  4. Priecāšos, ja garšos! Šī ir laba recepte.

    AtbildētDzēst
  5. Anita, uzcepu šos mafinus! Un tas ir sasniegums, jo laikam šis ir pirmais ēdiens manā praksē ar ķirbja pielietojumu! Ļoti, ļoti patika! Vēl vairāk- sastaisīju arī ķirbja biezeni priekšdienām un ieliku saldētavā! paldies par iedvesmošanu! :) :)

    AtbildētDzēst
  6. O,ļoti priecājos! man liekas, šajos mafinos ķirbi nevar pamanīt, ja par to nezina

    AtbildētDzēst