nedaudz vairāk kustību, nekā parasti manis publicētajos salātos, jo sastāvdaļas jāpagatavo atsevišķi, taču rezultāts ir tā vērts.
Recepte- la perla_foto.livejournal
Recepte- la perla_foto.livejournal
Vajag:150 g ķirbja (tīrais svars pēc nomizošanas)
150 g saldētu puķkāpostu(man bija svaigs, nedaudz novārīts)
150 g vārītu pupiņu (man-konservētas)
10 g ķirbja sēkliņu
1-2 zariņi pētersīļu
1 daiviņa ķiploka
1 ĒK zemsriekstu eļļas (man nebija, aizvietoju ar sezama.jebkurā gadījumā vajadzētu smaržīgu)
1 ĒK apelsīna sulas
sāls, pipari
Gatavošana:1.Sēkliņas apcept uz sausas pannas.
2.Tad liet pannā eļļu, likt lielos kubiņos sagrieztu ķirbi, nedaudz apcept (4-5 min.). Likt ķirbi traukā.
3. Pannā tajā pašā eļļā likt puķkāpostus (neatsaldējot). Ķiploku sasmalcināt, pievienot kāpostiem. Nedaudz apcept (dažas minūtes). Noņemt no uguns.
4. Traukā sajaukt ķirbi ar puķkāpostiem, pupiņām, pārkaisīt ar sēkliņām, sasmalcinātiem pētersīļiem, pārliet ar apelsīnu sulu, pievienot sāli un piparus, uzreizi ēst
Komentāri: man nebija apelsīna sulas, taču šis minimālais skābums likās būtisks, tāpēc pielēju 1 TK baltvīna etiķa. Autore piemin, ka puķkāpostus apcep minimāli, lai kraukšķīgi, un ķirbi arī. Man labāk patīk, kad viss ir gandrīz gatavs. Sēkliņas var aizvietot ar riekstiem, salātus var papildināt ar grauzdētu bekonu.
Salāti man ļoti garšoja, ļoti! Rudenī zaļas lapas mani neiedvesmo, bet šādi silti viegli dārzeņi ir ideāli.
150 g saldētu puķkāpostu(man bija svaigs, nedaudz novārīts)
150 g vārītu pupiņu (man-konservētas)
10 g ķirbja sēkliņu
1-2 zariņi pētersīļu
1 daiviņa ķiploka
1 ĒK zemsriekstu eļļas (man nebija, aizvietoju ar sezama.jebkurā gadījumā vajadzētu smaržīgu)
1 ĒK apelsīna sulas
sāls, pipari
Gatavošana:1.Sēkliņas apcept uz sausas pannas.
2.Tad liet pannā eļļu, likt lielos kubiņos sagrieztu ķirbi, nedaudz apcept (4-5 min.). Likt ķirbi traukā.
3. Pannā tajā pašā eļļā likt puķkāpostus (neatsaldējot). Ķiploku sasmalcināt, pievienot kāpostiem. Nedaudz apcept (dažas minūtes). Noņemt no uguns.
4. Traukā sajaukt ķirbi ar puķkāpostiem, pupiņām, pārkaisīt ar sēkliņām, sasmalcinātiem pētersīļiem, pārliet ar apelsīnu sulu, pievienot sāli un piparus, uzreizi ēst
Komentāri: man nebija apelsīna sulas, taču šis minimālais skābums likās būtisks, tāpēc pielēju 1 TK baltvīna etiķa. Autore piemin, ka puķkāpostus apcep minimāli, lai kraukšķīgi, un ķirbi arī. Man labāk patīk, kad viss ir gandrīz gatavs. Sēkliņas var aizvietot ar riekstiem, salātus var papildināt ar grauzdētu bekonu.
Salāti man ļoti garšoja, ļoti! Rudenī zaļas lapas mani neiedvesmo, bet šādi silti viegli dārzeņi ir ideāli.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru