Vajag:1 gl dārzeņu buljona
0.5 gl kukurūzas putraimu
2-3 vārītas (tvaicētas) bietes
dažas TK kumīna, 1-2 TK sinepju sēklu
1-2 ĒK olīveļļas
pipari, sāls (ja buljons bez sāls)
Gatavošana:Ievārīt putraimus ar verdošu buljonu, atstāt uz 10 minūtēm. Izklāt paplāti ar cepamo papīru, likt putru apmēram 1.5 cm biezumā (izsmērāt pa papīru četrstūra formā). Iespiest sagrieztas bietes, pārkaisīt ar kumīnu, sinepju sēklām, pipariem, apslacīt ar eļļu. Cept cepeškrāsnī 180 C 15 minūtes.
Iespaidi: labs ikdienas ēdiens, it īpaši, ja bietes sanāk ēst reti, taču ticība to labajām īpašībām ir liela:) Recepte derēs tikai kumīnmīļiem. Ja neesat- var kadus citus kaltētus garšaugus.
izklausās varen laba recepte!
AtbildētDzēstjā, bija laba. Ja garšo visas sastāvdaļas, jo visas var just:)
AtbildētDzēstTur ķirbis arī ir klāt?
AtbildētDzēstNē, šoreiz nav, nevaru vairs:) taču var jau pielikt. Tikai pa 15 minūtēm lai izceptos, vajadzētu sīkos gabaliņos un pārsegt. Vai arī iepriekš pacept.
AtbildētDzēstsāku domāt- kāpēc tāds jautājums, nav taču minēts ķirbis? sapratu- tāpēc ka dzeltens:)) Tā ir kukurīzas putraimu krāsa- parastie, ne sīkākā polenta.
AtbildētDzēstĪstenībā, ir gan minēts ķirbis: "Iespiest sagrieztu ķirbi, pārkaisīt ar kumīnu, sinepju sēklām, pipariem, apslacīt ar eļļu. Cept cepeškrāsnī 180 C 15 minūtes."
AtbildētDzēstTāpēc jautāju, bet tur tātad bij domātas "bietes" :)
oo, paldies!! Manu apziņu ir pārņēmis ķirbis:), tā bija tik ekstrēmi daudz šoruden! Izlaboju.
AtbildētDzēstDaudz gan ķirbja, daudz! :) Lai arī vēl pagrabs pilns, es klusi ceru, ka nākamgad būs vēl vairāk :)
AtbildētDzēst