Receptes nav, ir aptuvenas proporcijas. No kurienes ideja- nezinu, es pirms daudziem gadiem pagaršoju radinieku mājās.
Vajag:
žāvētas melnplūmes bez kauliņiem- nu, teiksim 200 g
liela sauja indijas riekstu (riekstus neaizvietot ar citiem)
pāris TK cukura
200 ml normāla, 25% skābā krējuma
var arī kanēli
Gatavošana:
Rūpīgi nomazgāt melnplūmes, nožāvēt. Katrā ielikt indijas riekstu. Krējumu sajaukt ar cukuru. Likt slāņiem traukā (es taisu individuālos, jo no liela trauka glīti pārlikt nevar)- vienu kārtu plūmes, vienu- krējumu (tā, lai pilnībā pārklātu). Pabeigt ar krējumu.
Likt uz nakti ledusskapī! (noteikti)
nu tas gan būs japamēgina, izklausās tik vienkārši un garšīgi!
AtbildētDzēstjā, un mani facsinē, ka tādas triviālas sastāvdaļas pa nakti pārvēršanas par blīvu krēmu ar tādu nevienkāršu garšu:)
AtbildētDzēstAnita, saki lūdzu, kādēļ nevar aizvietot riekstus? Zini, es te nopirku vienu krievu recepšu žurnāliņu ''Lučšije recepti'' un tur ir arī šī recepte, ko iesūtījusi kāda kundze no Kalugas apgabala :)))) un viņa tur min valriekstus... Kur slēpjas tas knifs ar indijas riekstiem? Vispār indijas rieksti ir mani mīļākie :)
AtbildētDzēstJau iepriekš paldies par atbildi!
Cik simboliski- es arī kādreiz 7 gadus esmu dzīvojusi Kalugas apgabalā:)) Taču desertu pagaršoju Rīgā:)
AtbildētDzēstPar riekstiem- esmu mēģinājusi taisīt ar citiem un man likās, ka tikai indijas rieksti pa nakti uzņem krējumu tādā mērā, ka visas garšas saiet kopā. Taču, nojaušu, tas varētu būt gaumes jautājums. Var jau mazos trauciņos atsevišķi salikt ar dažādiem riekstiem.
Turklāt indijas ir visērtāk iebāzt plūmēs:)
Paldies, Anita! ... un par to Kalugu- tiešām interesanti! :)
AtbildētDzēstEs jau arī laikam PAR indijas riekstiem! Šodien manam mazākajam bērnam 4 gadiņi, sestdien būs viesi, izmēģināšu šo krēmu!
Apsveicu mazāko bērnu! Burvīgs vecums!
AtbildētDzēstUn krēms ir patiešām atbilde visiem, kam vajag ātri, vienkārši un iepriekš:)