Recepte no laperla-foto.livejournal.com. Izcila ideja, esmu pilnīgā sajūsmā! Noteikti vēl labāk būtu no normālas vistas maltās gaļas, nevis filejas, taču arī tā ir burvīgi.
Vajag:
800 g vistas maltās gaļas
8 kanēļa standziņas
1/2 gl pētersīļu lapiņu
1 TK sāls
1 TK maltu balto piparu
1/2 TK saldās paprikas
½ sasmalcināta sarkanā čilī (BEZ sēklām)
½ sasmalcināta zaļā čilī (bes sēklām)
2 ĒK eļļas
4 ķiploka daiviņas
2 TK rīvētas citrona miziņas
Gatavošana:
Sasmalcināt visu, izņemto malto gaļu (es kārtīgi samaļu ar blenderi).
Labi sajaukt visas sastāvdaļas un atstāt ledusskapī uz 1-2 stundām. Sadalīt 8 daļās, izveidot 8 kebabus uz kanēļa standziņām. Var cept pannā, cepeškrāsnī, uz grila. Es apcepu minimālā eļļas daudzumā uz pannas, tad lieku cepamajā formā, pārklāju ar foliju un 200 C pusstundu cepeškrāsnī.
Autore iesaka ēst ar jogurta mērci (neitrālais jogurts, zaļumi, citrona miza, sāls-pipari) vai ogu mērci. Mēs ēdām ar dzērveņu mērci, bija garšīgi.
Komentāri: mūsu šīgada svētku hīts. Ziemassvētkos mani vecāki bija sajūsmā- cik eksotiski! Jaunajā gadā draugi priecājās- cik garšīgi! Man ļoti patīk dizains. Skaisti, ērti- aiz standziņas var gan apgriezt uz pannas, gan ēst. Kanēļa smarža neuzbāzīga un ļoti iederas. Ar šo čilī daudzumu samērā asi, taču nebūt ne ugunīgi.
Jums nepareizi avots ierakstīts. Laikam nejauši )))))
AtbildētDzēstlaperla-foto.livejournal.com
Paldies, izlaboju!
AtbildētDzēst