sestdiena, 2011. gada 12. februāris

Kokosa piena- melnplūmju skones

Recepte- Carina-forum, Sweetlady
Vajag:
2 tases miltu
6 ĒK cukura (man- brūnais, man liekas vajadzētu nedaudz samazināt)
1 ĒK cepamā pulvera
½ TK sāls
¾ tases sakapātu žāvētu melnplūmju
1.5 tase kokosa piena (kopā ar sviesta slāni, kas vienmēr ir kārbā)
Gatavošana:
Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 210 C.
Traukā sajaukt miltus, cukuru, cepamo pulveri, sāli, melnplūmes.
Akurāti pievienot kokosa pienu, maisīt tikai tik daudz, lai nav sausu miltu. Uz miltiem pārkaisītas virsmas izveltnēt mīklu* apmēram 2 cm biezumā. Izgriezt skones (man 6 cm diametrā), likt uz paplātes ar cepamo papīru.
Cept 15 minūtes.
*mīkla ir lipīga, es to lieku uz dāsni pārkaisīta galda, pārkaisu ar miltiem, neveltnēju, bet saplacinu ar rokām 3 cm biezumā.
Komentāri:
Burvīgi ātras skones, kraukšķīga virsma un ļoti maigs vidus. Ļoti minimāli jūt kokosa pienu. Daļu necepu, sasaldēju. Nākamo reizi liku neatsaldējot uz paplātes un cepu- nekādas atšķirības.
Skones ir plānākas nekā citas- varbūt man kaut kas nojuka, varbūt arī receptes īpatnība. Toties nekādu taukvielu un arī olu.

2 komentāri:

  1. Vai kokosa piena vietā nevar likt ko citu? Piemēram, pilnpienu. Nezinu vai kokosa pienu vietējā veikalā atradīšu...

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Guna, es domāju, ka var likt. Varbūt ne pienu, bet 10% saldo krējumu? Nu, ja nav tāds, var sajaukt trekno saldo krējumu ar pilnpienu... Bet vispār ja ziedo kokosa smaržu, man liekas, var pēc citas receptes arī skones taisīt.
      A, var jau arī kokosa skaidiņas pielikt, ja ir.

      Dzēst