pirmdiena, 2011. gada 21. marts

biezpiena-žāvēto ogu mafini

Sanāk 12 lieli mafini, ļoti labi līdzņemšanai- man tas ir aktuāli, kā jau vairākkārt rakstīju.

Vajag:
250 g biezpiena
2 olas
1/3 TK vaniļas esences
150 g jogurta bez piedevām
1/3 gl eļļas (neitrālas garšas un smaržas, es lietoju vīnogu kauliņu)
1 gl miltu
1 pilna TK cepamā pulvera
šķipsna sāls
0.5 gl cukura
1 gl samaltu žāvēto ogu (man- dzērvenes un ķirši, smalcināju blenderī)
Gatavošana:
1. Sajaukt visas sausās sastāvdaļas (no miltiem līdz ogām).
2. Atsevišķā traukā sajaukt visas slapjās sastāvdaļas (no biezpiena līdz eļļai).
3. Rūpīgi taču bez pārcentības sajaukt pirmo ar otro- lai nav viendabīga mīkla, galvenais- lai nav sausu miltu.
4. Cept 180 C aptuveni 30-40 minūtes, kamēr smuki zeltaini.
Komentāri: labi ikdienas mafini- sulīgi, nav pārmērīgi saldi, labi jūt biezpienu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru