Uzņēmu laiku- mierīgi darbojoties, mājās torte prasīja 24 minūtes. Vasarnīcā nebija blendera, tādēļ sēdēju uz kāpnēm ārā un drupināju cepumus diezgan ilgi.
Būs vajadzīga veidne ar noņemamu malu.
Melleņu siera torte
Vajag (1.3 kg smagai tortei 25 cm formā):1.5 paku šokolādes "Selgas"
apt.600 g svaigā siera (man- 3 pakas Rimi svaigā siera un 1 paka Filadelfijas)"*
50 sviesta, izkausēt
1.5 paciņa RUF želatīna**
200 ml 10% saldā krējuma***
0.5 l melleņu****
Gatavošana:
1. Iemērkt želatīnu kā teikts instrukcijā. Izkausēt sviestu. Blenderī sasmalcināt cepumus.
2. Sajaukt cepumus ar izkausētu sviestu, izmērt veidnē un kārtīgi pieplacināt, veidojot līdzenu pamatu.3. Sajaukt sieru ar saldo krējumu un cukuru, saputot līdz viendabīgumam. Tad jau būs laiks izkausēt verdoša ūdens peldē želatīnu. Pievienot siera masai želatīnu, kult minūti. Pielik mellenes, akurāti apmaisīt, liet pa virsu cepumu pamatam. Likt ledusskapī uz pāris stundām. Pirms malas noņemšanas nobraukt ar asu garu nazi gar tortes malu, atdalot to no veidnes.
Iespaidi: burvīga torte- ļoti garšīga, harmoniska un vienkāršāk vairs nevar būt.
*var jau nelikt Filadelfiju vai likt tikai to- atkarībā no iespējām, taču šī kombinācija ir veiksmīga. Rimi svaigais siers ir mans favorīts forever- tā sastāvā ir 3 lietas un cena- 0.56 Ls.
**noteikti var citu, taču es protu tikai ar šo rīkoties un neeksperimentēju.
***nav nekādas vajadzības likt treknāku.
****noteikti var avenes, zemenes, zilenes, varbūt arī upenes.
Protams, ka pirmais septembris ir labs iemesls taisīt šo kūku vēlreiz. Kad mans opis bija dzīvs, viņš vienmēr brauca pie manis ciemos 1.septembrī un mums bija riktīga ballīte :) par godu tam, ka ir iespējas iet skolā un tā... :)
AtbildētDzēstIzskatās ļoti ļoti garda!
ak, cik šī torte izskatās laba :) man vienmēr siera kūkas bijis kluss vilinājums, bet tā arī neesmu pat mēģinājusi, jo man slikta cepeškrāsns.
AtbildētDzēstbet nu šī gan pēc bildes, gan apraksta izskatās tieši tāda, lai es uztaisītu..
konsultatīvos nolūkos - rimi svaigais siers ir domāts tas, kas tādā kastītē..? (tie ko es domāju ir divu veidu - viens ar zaļumiem, otrs vnk balts)
Aija, Tu mani pārliecināji par 1.septembri:) Nu, vismaz par trešo, jo tā būs brīvdiena. Mēs jau arī svinam 01.09.- te bērnudārzs, te skola, man tie vispār profesionālie svētki:)
AtbildētDzēstAndra, noteikti pamēģini, nekas nevar neizdoties! Rimi siers ir rimi zīmola ražots, plastikāta kārbiņās, 150 g, mēdz būt balts un mēdz ar zaļumiem, jā. Tā arī sauc- svaigais siers. Sastāvā- biezpiens, krējums, sāls:)
...nu tad- Anita, es Tevi jau avansā apsveicu, man tie arī 5 gadus bija profesionālie svētki, kad strādāju par flautas skolotāju mūzikas skolā... bet tas bija sen! :)
AtbildētDzēstAnita, saki, cik ilgi šai kūkai jāievelkas? Vai kādas trīs stundas pēc pagatavošanas būs garšīga?
AtbildētDzēstErnee, tortei vispār nav jāievelkas- rēķini tikai to laiku, kas vajadzīgs želatīnam. Ar to, ko es izmantoju (un arī to apjomu), pēc stundas ledusskapī ir gatava. Tur nav kam savilkties kopā un garšas īpaši neatraisās, kaut gan liekas, ka otrajā dienā vēl garšīgāka. Varbūt tāpēc, ka maz palicis.
AtbildētDzēstPaldies par info! Recepte ļoti kārdinoša, rīt izmēģināšu :)
AtbildētDzēstTikko kā notiesājām vakar saražoto kūku, kuras pamatrecepte bija šī (4 gab. rimi svaigais siers, selgas klasiskie cepumi, 35% saldais krējums un rimi nopērkamais saldēto ogu mix + neliela sauja pašu lasīto saldēto melleņu, valeža želatīns 1 1/2 paciņas, pārējais pēc receptes). Paldies par recepti - proporcijas ideālas - arī ar nelielām sastāvdaļu variācijām kūkai sanāca perfekta struktūra un garša.
AtbildētDzēstĻoti priecājos, ka izdevās un garšoja! Nemaz nedomāju, ka izdosies ar saldētām ogam, bet kāpēc gan nē!
Dzēst