Vajag:
nelielas un mazas bietes
folija
Gatavošana:
Rūpīgi nomazgāt un nosusināt bietes, nogriezt garās astes un tml. Nemizot! Satīt folijā, likt uz paplātes, cept 200 C. Cik cept- īsti nezinu. Es cepu 2 stundas, bietes bija ideāli gatavas, taču iespējams, ka tā tas jau bija pēc stundas. Nākamreiz pārbaudīšu vai arī pasakiet man priekšā.
Apdeits: 1 stunda un 10 minūtes.
Iespaidi: daudz garšīgākas par vārītām, burvīga, piesātināta garša.
Visu nedēļu tās pārvērtu darbdienas līdznešanas salātos un neapnika.
Šie ir vieni no tiem-
bietes, brī siera pārpalikumi, pētersīļi, laima sula, eļļa-pipari.
Un vēl- bietes, cietais siers, salātu lapas, marinēri gurķi, eļļa-pipari.
izklausās labi, arī sen gribas pamēginat, bet patiesībā negribas elektrisko cepeškrāsni tik ilgi darbināt... es regulāri vāru bietes, ar katliem viss kārtībā:)
AtbildētDzēstJā, jā, Anita, mani katli arī dzīvi :) un nav jāvāra stundām ilgi, pavāri pusstundiņu, tad aukstu ūdeni virsū un tā biete ir gatava! :)
AtbildētDzēstBiete nav mans mīļākais dārzenis, (tā pat biešu gabaliņus neēdu) bet "ceptas bietes" izklausās garšīgi! Ņemšu vērā šo recepti, kad būs darīšanas ar šo dārzeni!
AtbildētDzēstForša recepte :) Man garšo bietes, bet nekad nav sanācis tās ēst ceptas, turklāt salātos ar zaļumiem un sieru.
AtbildētDzēstIrēna, man arī neliekas simpātiska tik ilga krāsns darbināšana. Tāpēc arī gribu noskaidrot- vai tiešām bija tik ilgi tas jādara. Vienīgais mierinājums- cepu veselu paplāti, nevis divas stundas 2 biešu dēļ:) Šodien atkal man tika dažas bietes, pamēģināšu.
AtbildētDzēstAija, es jau domāju, ka tie ir kaut kādi stāsti no manas bērnības, kad tika pie milzu vecām bietēm un tad visas brīvdienas tās vārīja:) Taču garša ir labāka, nekā pat tvaicētām.
Marina, man bietes ir tik tālu saraksta galā, ka pie jebkuras izdevības mēģinu tās iemīlēt:) Savulaik šis triks ar kazas sieru un kinzu- izdevās.
Andra, bietes ļoti labi garšo ar zilo sieru, īstenībā daudz labāk, nekā ar bezgaršīgo brī.
Atceros, es ar kādreiz biju sabiedēta, ka bietes ilgi vāroties, ka smirdot visa māja utt. Bet tās visas izrādījās muļķības.
AtbildētDzēstEs bietes vienkārši dievinu. Rīt vai parīt ķeršos klāt savām bietēm. :) Būs jāmēģina izcept.
Kā reiz nesen cepu krāsnī bietes. Man bija palielas, tās sagriezu daivās - kādas 6-8 sanāca, atkarīgs no izmēra. Pēc stundu ilgas cepšanas šķita, ka vēl vajag pacept, jo šķita, ka tās jādabū mīkstas, bet pēc pusotras stundas šķita, ka tas stāvoklis, kāds bija pēc stundas, bija labs. Ne tāds, kā vārītām, bet labs - ne par cietu, ne par mīkstu. Cepu kopā ar daudz ķiplokiem un drusku apvārtītas balzāmetiķī. Kopā ar mocarellu... ņammīgi.
AtbildētDzēstIlze, tāpat arī ar zirņiem, sēnēm, ievārījumu, turku zirņiem- leģendas stāsta, ka to gatavošanai vajag neiedomājami garas stundas:)
AtbildētDzēstAnonīm, paldies par komentāru! Cepšu nākamās, pārbaudīšu pirmo reizi pēc stundas. Vai Tu cepi bez folijas? Ko nozīmē "drusku apvārtītas balzāmetiķī"?
Anita, cepu folijā. Uzlēju drusku balzāmetiķi un, jā, arī olīveļļu, ar rokām visu apmaisīju. Un krāsnī iekšā.
AtbildētDzēstAnita, tikko uzcepu bietes folija! tāds gardums sen nav ēsts! cepu pilnīgi bez nekā(bez eļļas, kādam piedevām), katru bietīti sagriezu četrās daļās, krāsnī turēju kādu 1.5 stundu, bet laikam tiešām jau pēc stundas bija gatavas. burvīga garša!
AtbildētDzēstMarina, ļoti priecājos!
AtbildētDzēstEs cepu vēl 2 reizes, konstatēju, ka vajag 1 stundu un 10 minūtes. Cepu vienmēr veselas, bet nelielas.
Es darīju tā: nomizotas bietes sagriežu daiviņās, apkaisu ar garšvielām nedaudz olīveļļu,apmaisu un folijā cepu cepeškrāsnī apm.1 st.tad uzsildu balzamiko etiķi un uzleju to bietēm,pārdrupinu zilo (dor blu) sieru(labi daudz) un atstāju cepeškrāsnī uz kādām 10.min.,lai siers izkūst.Garšo burvīgi.Jo vairāk siera,jo gardāk.Lai garšo arī Jums dāmas!
AtbildētDzēstO, tas noteikti ir ļoti labi. Bietes un zilais siers ir radīti viens otram.
AtbildētDzēst