sestdiena, 2011. gada 26. novembris

Sēkliņu-kokosa batoniņi (2/7). Neveiksmīgie:)

Nu tā, neveiksme. Nojaušu, ka manas rīcības dēļ, varbūt man kāds atbildēs uz jautājumu.
Recepte no australianfood.about.com
Vajag:
1 gl auzu pārslu (180 g)
1 gl kokosa skaidu (115 g)
1/3 gl kviešu dīgstu (nebija, proporcionāli aizvietoju ar kokosu un sēklām)
1/2 gl saulespuķu sēklu (90 g)
1/2 gl ķirbja sēklu (70 g)
1 gl kaltētu dzērveņu (190 g)
1/4 gl linsēklu (30 g)
100 g sviesta
1/8 gl brūnā cukura (40 g)
1/2 gl medus (200 g)
Gatavošana:
1. Izklāt cepamo formu ar papīru.
2. Sausā pannā viegli apgrauzdēt auzas, kviešus, kokosu, saulespuķu un ķirbja sēklas- aptuveni 8 minūtes.
Atdzesēt. Pielikt dzērvenes un linsēklas.
3. Katliņā izkausēt sviestu, pielikt cukuru un medu, uzvārīt, samazināt uguni un vārīt apt.5 minūtes.
4. Sviesta sīrupu rūpīgi sajaukt ar sauso maisījumu, ar karoti likt formā, saplacināt. Atdzesēt, sagriezt.
Rezultāts: es nekur, itin nekur nepārkāpu recepti (nu, dīgstu aizvietošana ar sēklām neko neiespaido). Taču ir viens bet- es nekarsēju medu. Izdarīju visu saskaņā ar recepti, bet medu pieliku pēc tam, kad jaucu visu kopā. Rezultāts- pilnīgs fiasko. Masa vispār neturas kopā, ne uzreizi, ne pēc pusdiennakts.
Pieliku 2 olas un 3 ĒK miltu un izcepu garšīgākos cepumus pasaulē- tiešām izcili garšīgi! Taču tie nav batoniņi:) Un medu vienalga nācās karsēt:)
Nu, sakiet- vai var būt, ka medus vārīšana 5 minūšu laikā mainītu rezultātu?

4 komentāri:

  1. ... bet varbūt, ka arī mainītu rezultātu!? Zini, man ir tāda iemīļota ābolkūka, kur mīklā ir pārsvarā auzu pārslas un āboli tiek likti virsū ir kā ''kājām gaisā''... nu lūk. Kad beidz to cept ir jāpārsmērē ar uzkarsētu aprikožu džemu. Vienreiz domāju- nu priekš kam, tāpat mīksts, labi smērējas, bet... ir pavisam cits rezultāts! Uzkarsēts ir tiešām kā tās pārklājums kūkai, bet nekarsēts- kā vienkārši džems, kas uzsmērēts uz maizes. Dīvaini, bet fakts! :)

    AtbildētDzēst
  2. Nu ja, es zinu arī citus gadījumus, kad šķietami mazsvarīga tehnoloģiska nianse dod kaut ko būtisku. Turklāt man izteikti krīt uz nerviem, kad cilvēki izlaiž sastāvdaļu vai darbību un tad brīnās, ka rezultāts atšķiras:) Taču man tik ļoti nepatīk doma par medus termisko apstrādi, ka noticēju, ka var izlaist. Vairs neeksperimentēšu, taisīšu pēc receptes.

    AtbildētDzēst
  3. Cepumi izskatas patiesam garsigi! Par batoninu neveiksmes iemesliem nekadus minejumus nemacesu izteikt, tikai piefikseju, ka ta recepte nav man - es, skiet, vispar neatceros, kad butu sekojusi kadai receptei pilnigi precizi pa soliem, ieskaitot visas sastavdalas un visas darbibas. Man ir muzigas improvizacijas.

    Bet ka cepumus gan varetu uzcept :)

    AtbildētDzēst
  4. Ferby, ja jau sanāk tās improvizācijas- tas ir ļoti labi:) Man nesanāk un bloga sākumā nācās bieži skaidroties ar cilvēkiem, kuri neievēro recepti un tad raksta sašutuši- par to arī runa:)

    taču batoniņu neveiksmes noslēpums joprojām pastāb:)

    AtbildētDzēst