Pa šo laiku bija vēl viens neveiksmīgs batoniņu mēģinājums, par kuru nemaz negribu rakstīt. Viss kā parasti, kaut gan savādāka tehnoloģija.No eksperimenta neatsakos, taču iepauzēšu.
Pastāstīšu labāk par ļoti labu granolas recepti, kuru taisīju pirms laika.
Recepte- Arx0nt.livejournal.com.
Vajag:
2 tases pilngraudu auzu pārslu
1/2 gl pistāciju, pēc iespējas mazāk sālītu
1/3 gl ķirbju sēklu
2 ĒK sezama sēkliņu
2 ĒK cukura
1 TK vaniļas sēklu (liku 1 pāksts saturu)
1/2 TK sāls (nu, tas gan ir lieki, tā jau uz pistācijām ir)
4 ĒK šķidra medus
2 ĒK eļļas
Gatavošana:
Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 150 C. Pistācijas rupji sakapāt. Sajaukt visus sausos produktus. Atsevišķi sajaukt medu ar eļļu. savienot abus maisījumus, akurāti ierīvējot ar rokām šķidro maisījumu sausajā. Likt uz paplātes ar papīru, cept 40-45 minūtes, ik pēc 15 minūtēm apmaisot. Atdzesēt uz paplātes, pāris reizes apmaisot. Uzglabāt traukā ar cieši pieguļošu vāku.
Komentāri: ļoti laba granola, protams. Smaržīga, kraukšķīga.
Man garšo dažas karotes sajaukt ar bezpiedevu jogurtu un atstāt uz nakti- no rīta sanāk deserts.
Vai Tu zini, kur šobrīd Latvijā var nopirkt nesālītās pistācijas? Es agrāk pirku Stockman, bet tur vairs nav.
AtbildētDzēstja cenai nav nozīmes, tad MC2 veikalā viesnīcas "Latvija" pirmajā stāvā, taču tas būs ļoti dārgi.
AtbildētDzēstJa ir nozīme- nezinu. Kad man vajag pistācijas, kurām vispār nav klāt sāls, es brutāli mazgāju pirktās. Tad žāvēju un nedaudz apgrauzdēju. Muļķīgi, taču citas izejas nezinu, parastos veikalos un tirgū nav nesālītu.