piektdiena, 2012. gada 24. februāris

briseles kāpostu sacepums

Vajag:
briseles kāposti, 5 minūtes novārīti un noskaloti aukstā ūdenī
paprika, strēmelēs
ķirbis, kubiņos
garšaugu maisījums- kaut kāds Vidusjūras vai tml.
sāls, pipari
siers (man- mocarellas un cietā maisījums)
pētersīļi
Gatavošana:
Ieeļļot cepamo formu ar vāku, salikt visus dārzeņus, garšvielas, uzlikt vāku, cept 200 C 15 minūtes. Pārkaisīt ar sieru, noņemt vāku, cept vēl kādas 7-10 minūtes.

4 komentāri:

  1. Visas shiis jaukaas receptes apskatot secinu, ka vajadzes tomer svaigus briseles kapostus.
    Ko vareetu shaj recepte likt kirbja vietaa? Nezinu, vai veikalaa vairs buus.
    Ieva

    AtbildētDzēst
  2. Hm, man likās, ka es vakar uzrakstīju izvērstu atbildi... dīvaini.
    Ieva, es neko nevaru teikt par saldētajiem, neesmu tos ēdusi, liekas. Ja nu kādos maisījumos.
    Ķirbja vietā (kaut gan pie mums vēl visur ir ķirbis, varbūt arī pie jums?) var likt kabaci, cukīnī, vārītus kartupeļus, vārītu puķkāpostu... noteikti vēl kaut ko, tas uz sitienu nāk prātā.

    AtbildētDzēst
  3. Taa, beidzot shis sacepums tapa :). Kirbja vietaa liku cukini. Veikalaa ir butternut squash, bet man likaas, ka ar to bus par saldu, tapec cukini.
    Siers man bija parasts un fetas.
    Man iisti nebija trauka ar piemerotu vaku, tapec cepu bez vaka, un tapec druscin ilgak cepu to pirmo posmu. Neatceros, varbut 20 min. Bet tad ar sieru - tik, cik Tu raksti.
    Sanaca loti garshiigi. Paldies par iedvesmu pagatavot sho daarzeni! :)
    Ieva

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man ir prieks, protams!
      Jā, ar ķirbi varētu būt par saldu.. kaut gan briseles kāposti tomēr rūgteni, kompensētu.
      Ēd tik dārzeni, lai pavasara avitaminoze neiestātos:)

      Dzēst