pirmdiena, 2012. gada 6. februāris

ļoti vienkārši un ķimenes

esmu apsēsta ar ķimenēm. Grauzdēju tās kādam ēdienam, reizi pēc reizes apēdu ar karoti no pannas:) Lieku tās uz un pie visa. Slinkums paskatīties kādā ajurvēdas grāmatā- kā trūkst, jo kāda starpība, faktiski.
Tātad- elementāri salāti- uz-darbu-līdzņemamie. Ļoti garšīgi.
Vajag:
vārītas, tvaicētas vai ceptas (labāk) bietes- sarīvēt uz rupjas rīves
sauja grauzdētu saulespuķu sēklu
TK grauzdētu ķimeņu
nedaudz citrona sulas
sāls, pipari, eļļa (man- negruzdētā sezama)
Gatavošana: visu sajaukt.
Un klāt- maize, cepta pēc šīs receptes, taču kefīra vietā nejauši nopirku pienu. Tātad- 100 g krējuma un pārējais šķidrums- piens. Vispār neesmu sajūsmā, labāk ar kefīru (rjaženku, paniņām). Pārmērīgi pliekana maize sanāca. Toties 90% no pilngraudu miltiem (pēdējā no viiem atklāju veikalu Grauda spēks-labs!). Nācās to pārziest ar Rimi svaigo sieru un dāsni pārkaisīt ar grauzdētām ķimenēm:)

5 komentāri:

  1. Es šovakar tieši iedomājos, ka jau 4 dienas arī ēdu ķimenes un lieku tās ēst visai ģimenei, jo ķimenes ir visur - salātos, uz maizes, zupā, pie kartupeļiem. Varbūt paskaties gudrās grāmatās, kāpēc tā?! :)

    AtbildētDzēst
  2. Es atkal ļoti bieži dzeru ķimeņu tēju. Un vienmēr esmu dzērusi. Pilnīgi nesaprotu, kas tajā ir negaršīgs :D

    AtbildētDzēst
  3. Es arī varu ķimeņu tēju dzert litriem, bet,nez kāpēc, ēdienos man ne vienmēr tās patīk?:(

    AtbildētDzēst
  4. Tikko apskatījos vienā grāmatā- pirmais vārds, pirmā īpašība- ķimeņu iedarbība ir sildoša:) Ko nu vēl vajag:)

    AtbildētDzēst
  5. Re kā - mums tiešām vajag siltumu.

    AtbildētDzēst