svētdiena, 2012. gada 1. aprīlis

kartupeļi ar piparmētrām

jā-jā, protams es zinu, ka nakteņi ir ļaunums, taču kartupeļi man garšo gandrīz tik pat ļoti, kā kondensētais piens- tātad tājā dziļajā līmenī, kur principā dzīvo prieks no ēdiena un citi fiziskie prieki.
Un tāpēc es tos gatavoju visai bieži. Turklāt tie ir ekonomiski izdevīgi. Ne šīnī gan receptē:)
Bet nu ļoti garšīgi sanāk, smaržīgi un pavasarīgi.
Vajag:
kartupeļi- ideālā jaunie un nemizoti, bet nu būs vēl laiks pagatavot ideāli;
pusbunte pētersīļu
3 zariņi piparmērtu- tikai lapas
neliela sauja ciedru riekstu
eļļa- olīvu vai vīnogu
1 ĒK citrona sulas
sāls, pipari
Gatavošana: sīki sakapāt zaļumus, apgrauzdēt riekstus, sajaukt visu mērcei paredzēto. Kartupeļus izvārīt, nokāst, likt virsū mērsi, sakratīt.

2 komentāri:

  1. Oo, kartupeli ar piparmetram! Nekad neesmu edusi, izklausas interesanti. Bildes tik smukas.
    Bet neprasas klat krejuminu? :)
    Ieva

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es arī pirmo reizi pamēģināju un likās ļoti loģisks garšu savienojums.
      Bet nē- krējums neprasījās:) Taču ja tev prasās, neliec eļļu, sablenderē šos zaļumus un citrona sulu kopā ar krējumu- tā būs ļoti laba mērce, man pie indiešu ēdieniem te ir uz biezpiena bāzes.

      Dzēst