otrdiena, 2012. gada 3. jūlijs

zemeņu kūka vai kekss

Manuprāt, tas ir kekss. Bet izskatās svinīgi, varbūt tomēr kūka.
Recepte no elena-fialka.livejpurnal.com, viņai-no aynmark.wordpress.com, kur tas ir aveņu-citrona kekss.
Zemeņu-citrona kekss
Vajag:
Mīklai:
55 g istabas temperatūras sviesta
55 g istabas temperatūras svaigā siera
2/3 glāzes (135 g) cukura
2 olas
1 gl jogurta bez piedevām
citrona miza, rīvēta
2 gl miltu
1,5 TK cepamā pulvera
0,5 TK sodas
0,5 TK sāls
2 ĒK naturālās vaniļas esences vai pāris pilienu ekstrakta
Pildījums un pārklājums:
2 gl ogu+2 ĒK gaišbrūnā cukura
2 ĒK mandeļu skaidu+1ĒK gaišbrūnā cukura
Glazūrai:
1/4 gl pūdercukura
1/2 ĒK citrona sulas
Gatavošana:
Uzkarsēt cepeškrāsni, 180 C.
Iesviestot cepamo formu (23-26 cm), pārkaisīt ar miltiem.
Ar mikseri sakult sviestu, sieru, cukuru, 2 minūtes.
Pievienot olas, pēc katras sakult. Kult 3 minūtes, kapēr masa gaiša un kupla.
Traukā sajaukt ar putojamo slotiņu* miltus ar cepamo pulveri, sodu, sāli.
Citā traukā sajaukt jogurtu ar citrona mizu un vaniļas esenci.
Pamazām pievienot sviesta maisījumam miltus un jogurtu, pa daļām, sākt un beigt ar miltiem. Mīklu kult 15 sek.
2/3 mīklas likt formā, izlīdzināt, likt ogas (1 cm no malām), pārkaisīt ar cukuru.
Likt pārējo 1/3 mīklas, izlīdzināt, pārkaisīt ar mandeļu skaidām un cukuru.
Cept 50-55 minūtes, pārbaudīt gatavību ar iesmiņu.
Atdzesēt formā uz restes stundu.
Izņemt no formas, pārliet ar glazūru (es glazūru netaisīju).
Komentāri: ļoti garšīga mīkla, izmantošu to arī citiem pildījumiem. Tāda pamatīga un klasiska kūka.

2 komentāri:

  1. Kādu svaigo sieru lietoji?
    Evita

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Rimi svaigo. Ne Filadelfija, protams, bet pavisam normāls. Var arī Kārumu vai jebkuru citu.

      Dzēst