pirmdiena, 2012. gada 3. septembris

alkoholiskais un bez

nu tā- šodien mums ir svētki vai šausmu diena- kā nu kuram. Katrā ziņā- iegansts vai iemesls iedzert. Un sakarā ar to, ka šī diena ir iestājusies pirmdienā, bet mēs esam tālredzīgi cilvēki- jādzer kaut kas viegls. Mānīgi viegls, taču tas ir atkarīgs no daudzuma.
Vīna un augļu kokteilis
Vajag (2 l krūzei):
1 l sausa baltvīna (man- Rioja)
sagriezti augļi/ogas- 1 nektarīns (sagriezts šķēlēs), šķēle arbūza (sagriezta zvaigznītēs), neliela sauja aveņu, pa 1-2 šķēlēm apelsīna, laima, daži zariņi piparmētru.
sīrups (man- samērā dārgais Pūres dzērveņu, jo Spilvas sastāvi ir atbaidoši)
gāzēts minerālūdens (pēc iespējas labāks, ne Mangaļi- es pirku Rimi kaut kādu itāļu, 80 sant. 1.5 pudele)
ledus
Gatavošana: 
Krūzē ielikt augļus, uzliet dažas ĒK sīrupa, atstāt ledusskapī uz kādu stundu. Pieliet vīnu. Pirms liešanas glāzēs pielikt ledu un pieliet gāzēto ūdeni (uz 0.75 l- aptuveni glāze ūdens).
Komentāri:
Uz šādu daudzumu vēl labi ir pieliet pusglāzi rozā Martini. Augļus var variēt, mēs vasarnīcā taisījām tikai ar citrusaugļiem. Sīrupu var grenadīnu, ja jums pieejams labs.
Iespaidi: ļoti viegls un patīkams dzēriens, ļoti ilgi to var dzert komfortabli kā limonādi, līdz brīdim, kad koordinācija tiek ievērojami traucēta- esat modri.
Speciāli šim dzērienam dekoratīvajos nolūkos apguvu arbūza griežanu ar cepumu formiņu- jānogriež līdzena šķēle un tad gandrīz bez atlikuma! Augļu salātiem tā gan arbūzus , gan melones var smuki sasmalcināt.

Taču lai neiestātos nevēlamas alkolietošanas sekas, saistītas ar dehidratāciju:), vēlams ir uz vienu vīna glāzi izdert minimms glāzi ūdens. Labāk- skaista ūdens:)
Brūklenes, piparmētras, baziliks, citrons-laims, ledus un ūdens.
 

5 komentāri:

  1. Oooo... Varbūt arī es kādreiz saņemšos un uztaisīšu tādu garšīgu un smuku ūdeni. Ar baziliku nekad neesmu mēģinājusi.
    Pie draudzenes redzēju ar avenēm un piparmētru, arī tik smuki.
    Ieva

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies:) Jā, es esmu redzējusi ar avenēm, timiānu, gurķiem- visādi skaisti. Baziliks jau neko nedod, ja to nesaspiež, tikai smukumam. Var vienu lapiņu saspaidīt, tad būs arī smarža.

      Dzēst
  2. Ladigs Cafe vienreiz redzēju granātabola sēkliņas pie laima, arī skaisti :)

    AtbildētDzēst