svētdiena, 2012. gada 16. septembris

Olivera ātrrulete

Ruletes prasa meistarību, ir laikietilpīgas un vienmēr sanāk pēc garšas kā omlete- tāds bija mans viedoklis. Tāpēc mums ir dots Džeimijs Olivers- lai ruletes pagatavošana prasītu precīzi 15 minūtes (uzņēmu laiku). Omletes piegarša pilnībā izzūd pēc atdzesēšanas.
Recepti atradu blogā.
Rulete ar džemu
Vajag (4 porcijām):
55 g cukura (man- vienmēr gaišbrūnais)
55 g miltu- izsijāt
2 TK (striķētas) cepamā pulvera
šķipsna sāls
2 olas
5 ĒK skābena džema
pūdercukurs
Gatavošana:
Uzkarsēt krāsni līdz 180 C.
Ieklāt četrkantainā traukā cepamo papīru.
Sajaukt pirmās četras sastāvdaļas, tad pielikt olas un sakult ar putojamo slotiņu. Izliet formā, veidojot četrstūri (apmēram 20 uz 25 cm)
Cept 6-8 minūtes, kamēr kļūst gaiši zeltains.
Uzsildīt katliņā džēmu (es to nedarīju, man nebija ļoti blīvs).
Izņemt biskvītu, apgāzt uz kādas virsmas, akurāti noņemot papīru. Pārziest ar džēmu, sarullēt, pilnībā atdzesēt. Pirms ēšanas pārkaisīt ar pūdercukuru.
Komentāri un iespaidi: cepu iepriekšējā vakarā, ietinu plēvē, atdzesēju ledusskapī. Karstam olu smarža bija, aukstam- izzuda. Maiga, garšīga rulete. Momentāli pagatavojama. Man nav pieredzes sarullēt, kā redzams piēc foto- nepietiekami stingri- bet nu vienalga. Rulete ir lipīga, pārkaisīt vajag noteikti. meitene, kas parādīja recepti, kaisīja ar kokosa skaidām.

9 komentāri:

  1. Paldies par iedvesmu! Vienmēr grasos, bet tā arī neesmu taisījusi nevienu ruleti! :) Bet receptes jau atliktas vairākas :) Varbūt saņemšos. Arī Džeimija pieminēšana iedvesmo :D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Aija, es jau ne pirmo reizi mēģināju, taču rezultāts mani nepārliecināja. Un Džeimija vārds arī man ir garantija, ka solītās 15 min. nepārvērtīsies par stundu plus desmit netīri trauki.

      Dzēst
  2. O, rulete! Man arī vienmēr licies, ka ļoti sarežģīti. Man, tāpat kā Aijai, arī ir nolikta viena recepte, kapučino rulete, glabājas jau gadiem. Es neatceros, pēdējo reizi, kad revidēju receptes, varbūt es pat arī izsviedu, jo likās - nu, būsim reālisti, es nekad netaisīšu kapučino ruleti :). Iedvesmojoši!
    Ieva

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Kapučino rulete- tas skan biedējoši, fakts!
      Šī nav necik smalka, taču realistiska:)

      Dzēst
  3. P.S. Kā sijā miltus, un kāpēc to dara? Lai tie būtu gaisīgāki? Ieva

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Mūslaikos, kad vairs nevajag sijāt, lai atdalītu kaut kādas nevēlamas miltu piedevas:), jā- tikai gaisīgumam, pievienot skābekli:)
      Es to daru ar parasta plastmasas sieta palīdzību, taču ir vēl viena metode, izcila- kādu laiku pakult miltus ar putojamo slotiņu. Es necepu tik smalkas lietas, ka ar šo nepietiktu. Bet nu ja daudz miltu jāsijā- tad ar sietu.
      Vienu reizi caur to izkaisi un viss. Divas-ja nav slinkums.

      Dzēst
    2. Hmm, būs jāpamēģina tiešām caur parasto plastmasas sietu. Jo es jau iedomājoties, kā pēc tam mazgāšu to smalko metāla sietu saprotu, ka nē, nesijāšu miltus, nesijāšu :)). Metāla siets baigi labs, bet ar tādu muļķīgu malu, aiz kuras viss salien, un tad izmazgāt ir vesela epopeja. Bet ar plastmasas viss kārtībā, pamēģināšu, ja nonākšu līdz kapučino ruletei :))). Ieva

      Dzēst
  4. Тысячу лет, Анита, к тебе не заходила! Как ты?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Привет, Марин! Ну, как видишь- времени остается только на что-то одно, увы! Да и на это толком не хватает.
      У твоего блога всё хорошо, это замечательно!

      Dzēst