ceturtdiena, 2012. gada 11. oktobris

bulgurs ar ķirbi un salviju (4/6)

tradicionālajiem garšaugiem nepiemīt strikta sezonalitāte- nu labi, pirmās dilles ir ļoti jauka parādība un baziliks jūlijā ir pilnbriedā. Rozmarīns vai timiāns vienmēr vienādi un ne ar kādu konkrētu gadalaiku man neasociējas. Saprotiet, jā, uz kuru pusi velku? Uz slavas dziesmu salvijai. Jo salvija ir rudens, salvija ir ķirbis, salvija ir smarža, salvija ir skaistas lapiņas un rudens tirgus. Citos gadalaikos to nelietoju un, atklāti sakot, pārdošanā nemanu. Tā jau veikalā to nenopirksiet- tikai pie bagātīgiem garšaugu stendiem tirgū vai- garantēti- Zemnieku tirgos BBazarā vai KKvartālā:)
Taču salvija noteikti ir nopirkšanas vērta. Visticamāk tā negaršos bērniem un cilvēkiem, kuri atzīst tikai komplektu "dilles-pētersīļi", taču ja jau garšos- tad uz palikšanu!
Nu tā, nodziedāju.
Turpinam bulgura tēmu.
Vajag:
1/3 gl bulgura (sausā veidā)
liela ābola izmēra ķirbja gabals (nomizots)- sviesta vai muskata vai medus lācis- vienvārdsakot garšīgs un tāds, kas ātri gatavs
sauja melno olīvu, sagriezt
sāls, pipari, 3-4 salvijas lapiņas
1 TK eļļas
Gatavošana:
Uzsildīt katliņā eļļu, sagriezs ķirbi nelielos (2 cm) kubiņos, likt katlā, pāris minūtes apcept, pielikt bulguru, olīvas, apliet ar karstu ūdeni (lai pārklātu bulguru un vēl plus nedaudz), sāli-piparus, uzlikt vāku, vārīt 10 minūtes, pa laikam pārbaudot vai neaptrūkās šķidrums. Noņemt no uguns, pielikt sakapātu salviju, apmaisīt.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru