Nu tā, pienākušas beigas bulgura nedēļai. Vairs neatceros laiku, kad tā nebija ikdiena))
Finālā- bulgurs-apkopojums. Tapis no visa, ko es atradu mājās.
Vajag:
1/3 gl bulgura (sausā veidā)
neliels ķirbja gabals (kā neliels ābols) sagriezt kubiņos
mazs kabacis (apt.15 cm), sagriezt kubiņos
sauja sarkano konservēto pupiņu
sauja saldētu sviesta pupu
puspaprika, sagriezt strēmelēs
1 liels burkāns, sagriezt tā, it kā turpinātu mizot un nomizotu visu:)
3 kaltēti tomāti, sagriet 3 daļās
pusbunte petersīļu, sakapāt
2-3 zariņi timiāna, šķipsna oregano, 2 lapiņas salvijas
1 cm čili bez sēklām
sāls, 1 ĒK eļļas
buljons- apt.glāze-pusotra
Gatavošana:
Sagatavot pa rokai karstu buljonu.
Uzsildīt eļļu, likt tajā čili un burkānus. Apcept 2-3 minūtes, likt timiānu, papriku, sviesta pupas, tomātus. Pieliet nedaudz (1/4 gl) buljona, uzlikt vāku, sautēt kādas 8 minūtes.
Pielikt bulguru, ķirbi, kabaci, sarkanās pupiņas. Pārliet ar buljonu (lai būtu pārklāts bulgurs un vēl nedaudz). Vārīt 10 min. zem vāka, sekojot, lai neaptrūkstas buljons. Pasālīt, pielikt salviju un pētersīļus.
Iespaidi: šis bija ļoti labs- daudz dažādu garšu un faktūru un veselīgs arī.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru