recepte no žurnāla "Olive", marts'13.
Vajag:
200 g miltu
50 g auksta sviesta
1.5 TK cepamā pulvera
maltas sinepes, 1/2 TK*
malta paprika, 1/2 TK
100 g rīvēta čedaras siera**
4 zaļie sīpolloki, sīki sagriezti
100 ml piena
1 ola***
1 TK sinepju
*es liku nemaltas, man patīk, ka maizītēs ir sēklas
** oriģinālā cheshire cheese, tādu nezinu
***vajadzīga tikai pārziešanai, es to daru ar pienu, tādejādi lieku receptei arī birku bez olām
Gatavošana:
Uzkarsēt krāsni līdz 220 C.
Likt sviestu un miltus kombainā, pulsācijas režīmā pārvērst par drupačām (es sakapāju ar zaļumu pusapaļo nazi).
Pievienot sinepju pulveri, papriku, 75 g siera, lokus. Pasālīt.
Pieliet pienu un izveidot ar rokām lipīgu mīklu (tikai tik ilgi, lai saliptu!). Uz dāsni pārkaisītas ar miltiem virsmas likt mīklu, izveidot apli (apt.3-4 cm biezu). Pārlikt uz plāts ar papīru, sagriezt 8 šķēlēs. Sakult olu, pārziest (var ar pienu), pārkaisīt ar pārpalikušo sieru. Cept 20-22 min.
Iespaidi: ļoti, ļoti garšīgi. Precīza recepte, izcils rezultāts. Taisīju klāt pie kaut kādas krēmzupas, var pie salātiem vai vnk pie vīna vai alus.
Paldies!
AtbildētDzēstAizņēmos, jāsagādā tikai dažas sastāvdaļas.
Ceru, ka garšos! Uz mani lielu iespaidu atstāja:)
Dzēst