trešdiena, 2013. gada 15. maijs

smūzijs 15, ābolu-salātu

ir tāds populārs krievu izteiciens- что бы такого съесть, чтобы похудеть? (ko gan varētu tādu apēst, lai notievētu?). Atbilde ir - šis smūzijs.
Recepte no laperla_foto.livejournal.com, iekavās- manas izmaiņas.
Vajag:
1/2 liela zaļa ābola (man- vesels sarkans, vienalga šajā gadalaikā mizoju)
4 lielas salātlapas (man- 2 lielas saujas sīku salātlapiņu no kaut kāda komplekta)
2-3 tases minerālūdens (man- 1 neliela, savādāk tā būs biezsula, ne smūzijs)
cukurs-medus pēc garšas (ar saldu ābolu var izlaist, es neko neliku)
daži ledus kubiņi
Gatavošana: rūpīgi sablenderēt.
Iespaidi: pirmkārt- garšīgi, jūt svaigumu un ābolu, nekādu salātu garšā nav. Otrkārt- interesanta struktūra, jo gan ābols, gan salāti ir ļoti viegli un uzpeld nevienmērīgi. Treškārt- smieklīgi, jo tāda kā salātlapu "Margarita". Man patika, ideāla vasaras ideja. Un TIK diētiska!!

4 komentāri:

  1. Tā, tikko uztaisīju!
    Man arī bija salātlapu maisījums un viens sarkans ābols, arī es neliku medu. Maisījumā bija daudz to salātu, kas garšo drusku pēc bietēm, un laikam bija arī rukola, tāpēc man smūzijam salātu garša bija. Man vislabāk garšoja tā sulas daļa, kas izveidojās glāzes apakšā. Prieks, ka izmēģināju! Paldies par ideju!
    Ieva

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. O, priecājos! bet nu domāju, ka te ir paredzēti bezgaršīgie "piena" salāti (vai kā tur tie saucas:)

      Dzēst
  2. Vispār vajadzētu šo dzeramo salātu tēmu paturpināt, konkrēti mani interesē tāds dārzenis "kale" (angliski), google tulko kā "lapu kāposti". Esot ļoti veselīgs. Es pat nezinu, kur pie mums tādu varētu nopirkt.
    Esmu kaut kur redzējusi receptes sautētiem lapu kāpostiem, bet smūzijā tad būtu varbūt vēl vairāk vitamīnu. Garšotu, iespējams, ļoti aizdomīgi :)).
    Ieva

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ieviņ, māsa I. Holandes braucienā tos ēda. Un britu receptēs ļoti daudz. Taču pie mums neesmu redzējusi. Cik redzu pēc fotogrāfijām un varu iedomāties- tuvākāis būtu rupjie liellapu spināti.Būs vēl dzeramie salāti, šī nedēļa tāda kulinārijai nedraudzīga:)

      Dzēst