sestdiena, 2013. gada 4. maijs

smūzijs 4, melleņu-biezpiena

Mani savaldzinājis jauns produkts- vācu/skandināvu biezpiens, kurš iekaroja manu sirdi ar to, ka sastāva apraksts sākās ar "satur daudz olbaltumvielu". Kaut kā mani tas tik ļoti aizkustināja- nevis kaut kādi muļķīgi cipari, par kuriem vēl kaut kas jāzina, bet tā vienkārši. Es gribētu, lai tā uz visiem produktiem rakstītu. "Garšīga maize ar nedaudz apšaubāmu sastāvu, taču dažreiz var".
Nu tā, biezpiens. Tas nav dārgs (0.45 Ls par 250 g iepakojumu), tas pastāv 0.5 un 10% treknumā un tas ir absolūti homogēns. Krēms, nevis biezpiens. Kādreiz Valmierai tāds bija, 0.5%. Pats par sevi biezpiena diētiskums mani neinteresē, taču smūzijam der ļoti labi. Pirku "Prizmā", citur neredzēju.
Izskatās šādi-
Savukārt, smūzijs bija šāds:
Vajag (2 porcijām):
250 ml piena (man- sojas)
1/2 banāna
125 g biezpiena (sk.augšā)
2 lielas saujas saldētu melleņu (neatkausēt)
2 ĒK medus
Gatavošana: visu rūpīgi sablenderēt. 

8 komentāri:

  1. Dzīvoju Somijā un šis "biezpiens" te ir ārkārtīgi populārs (arī Tevis nopirktais ir no Somijas un Prizmā, jo tas ir Somijas veikals, varētu būt kaut kas līdzīgs arī Stockmann, bet noteikti ne Rainbow izstrādājums :), bet te tos var nopirkt jebkādās garšas variācijās - sākot ar baltās šokolādes/laima, beidzot ar.. jebko :D Pati izmantoju šo biezpienu siera kūkām (jaucu 1/2 rahku + 1/2 svaigo sieru), dažādām sāļajām mērcēm, saldajiem, utt, utt.

    Eh, varētu arī Latvijas produkti vairāk nākt uz Somiju :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ilze, konkretu uz šī ir rakstīts, ka tas tika razots Vācijā un izplatīts caur Somiju:)
      Nu, spriežot pēc Tevis rakstītā, nav ko skumt, ka Latvijas produktu nav Somijā. Ir daudz lietu, kuras šeit ir vilabākās, taču, teiksim, no krējuma jogurtiem un siera gandrīz neviens neko nesaprot (razotāji)
      Un paldies par ideju, noteikti izmēģināšu siera kūkai.

      Dzēst
  2. "Garšīga maize ar nedaudz apšaubāmu sastāvu, taču dažreiz var". :))) Jā :).
    Ieva

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nu bet piekrīti- jākļūst tādam ekspertam dažādos apzīmējumos! Es maizi varu nopirkt (jo viss ir vienkārši- kaut viena nesaprotama sastāvdaļa- neņemu), taču ar gaļas izstrādājumiem ir traki. Uzraksts "fermenti" uz siera man arī neliekas pārāk caurspīdīgs:) Eh...

      Dzēst
  3. Anita, gribēju padalīties ar savu atklājumu produktos ar augsto olbaltumviela saturu, kas ideāli der smūziju pagatavošanai - Smiltenes ražotais "Piena Spēks". Man visvairāk garšo vaniļas. Pēc sastāva - it kā naturāls, derīguma termiņš arī ir diezgan īss, kas, manuprāt, liecina par to, ka nav pievienotas visādas E... Es taisu smūziju ar šo pienu, maltām auzu pārslam, banānu. Pievienoju līnsekliņas, klijas, godži ogas, saldētas ogas... Garšo idēli! =)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. O, liels paldies! Es uz to Spēku skatījos, bet nenopirku pagaršot, jo nesapratu- vai tas ir skābpiena produkts? Kas tas vispār ir? Būs jāpalasa.
      Mani ļoti interesē olbaltumvielas, to man trūkst vienmēr:)

      Dzēst
    2. Nē, tas nav skābpiena produkts? to var pievienot pat kafijai, tad būs ar vaniļas garšu. Bet tas man negaršo, man kaut kā vairāk patīk dzert tradicionālo kafiju.:)

      Vēl ir zemeņu "Piena Spēks" - man tas negaršo, kaut kāda sintētiska pēcgarša; parastais un tikko nesen ir parādījusies šokolādes, bet to nemēģināju, jo ne īpaši der smuzijām ar augļiem.

      Dzēst
    3. paldies, ļoti interesanti! es biju iedomājusies, ka tas ir kaut kas paniņveidīgs. Noteikti pagaršošu vaniļas, zemeņu un sokolādes gan nē, šīs garšas nekad nesanāk dabiskas.

      Dzēst