svētdiena, 2013. gada 8. septembris

Ceptas paprikas un pētersīļu pesto

Atvainojiet tie, kuriem bija ilgi jāgaida mana reakcija un kādiem jautājumiem vai komentāriem. Diemžēl tā sanāca .
Tagad atgriežos. Pie bloga, pie ēdiena, pie atbildēm:)
Gribētu pabrīdināt tos, kurus tas var potenciāli nobiedēt:))- domāju, ka blogā pieaugs gaļas ēdienu skaits. Bet nu tas nekādā ziņā neatcels un neietekmēs neko citu:)

Un tāpēc šodien- visai tradicionāls šai vietai, bet no tā ne mazāk jauks ēdiens.
Recepte no 2013.gada jūlija GoodFood žurnāla. Mans atstāstījums.
Vajag:
290 g kārbu ceptas paprikas*
liela bunte pētersīļu+dažas lapiņas rotāšanai
75 g Indijas riekstu
1 liela ķiploka daiva
2 ĒK olīveļļas
50 g Parmas vai cita cietā siera (man- Džiuga)
400 g penne makaronu
sāls, pipari
Gatavošana:
Sablenderēt visas pesto sastāvdaļas. Izvārīt makaronus pēc instrukcijas, sajaukt ar pesto, pasildīt uz pannas minūti, pārkaisīt ar pētersīļiem un ēst:)
Komentāri:
*cik saprotu, mūsu realitātē nepastāv šāda produkta. Tikai marinēts. Tapēc paprika būs jācep pašiem. Iegrūdiet 200 C krāsnī un kamēr melni pleķi (kādas 25 minūtes). Tad maisiņā un cieši sasiet. Pēc minūtēm 15 varēs nomizot un ar filejām rīkoties pēc plāna. Man iracionāli nepatīk mizot ceptu papriku, vienmēr grūti uz to saņemties, tāpēc parasti plānoju vairākus ēdienus ar to- ja jau cept uz mizot, tad kaudzi:)
Iespaidi: man ļoti garšoja- cepta paprika ir īpaši garšīga lieta, pārejis viss labi un harmoniski. Struktūra krēmīgāka, nekā zaļumu pesto. Var gan uz rupjmaizes likt, gan pie ceptiem-sautētiem-grilētiem dārzeņiem.
Pesto dažas dienas var stāvēt ledusskapī. Pašlaik arī labs brīdis to gatavot- paprikas daudz un lēta.

10 comments:

  1. ... nenobiedēji, gaidu Tavas gaļas ēdienu receptes! :)
    Prieks, ka esi atpakaļ! :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man pašai daudz lielakāks prieks, biju vardarbīgi atrauta no bloga:))
      Aija, īpaši neceri ne uz ko, es ar gaļu lielā mērā esmu uz Jūs:))

      Dzēst
    2. Es arī :), bet ēdiena ''garšas nokrāsai'' lietoju (gaļu) :)

      Dzēst
  2. Labais! Man ļoti, ļoti garšo cepta paprika, bet nekad pati uz to nesataisos.
    Indijas rieksti ir kuri, tie līkie radziņi cashew?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ieviņ, vai tiešām pie jums arī nav tāda produkta? Tajos britu žurnālos ir tik kaitinoši daudz ērtu produktu, kuru mums nav! Nu kas tas ir- atveriet kārbu ceptas paprikas! Paši atveriet...

      Ja, Indjas ir cashew.

      Dzēst
    2. Ha ha ha, jā, paši atveriet :)))
      Man liekas, ka nav, bet īsti neesmu skatījusies. Vakar tiku līdz papriku filejām, tad atklāju, ka esmu aizmirsusi nopirkt parmazānu un ēdu ceptās paprikas tāpat uz maizes, ļoti garšīgi!

      Dzēst
  3. Atbildes
    1. Nu, tagad jau vairs nemaz nevajag parakstu:)

      Dzēst
  4. Es arī pacietīgi gaidīju jaunas receptītes un idejas,bet man ļoti noder arī iepriekš ievietotās.Lai gan sākumā saskumu par solīto gaļas ēdienu pieaugumu,pēc tava komentāra Aijai,sapratu,ka uztraukumam nav pamata.:)
    Paprikas pesto brīvdienās noteikti izmēģināšu,es jau lasot recepti nevaru savaldīt siekalas.Dikti laba recepte!Paldies!
    Evita

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Evita, skumjām nav pamata, procentuāli to knapi varēs pamanīt:))

      Pesto bija burvīgs, noteikti izmēģini!

      Dzēst