ceturtdiena, 2013. gada 12. septembris

papļāpāšana NE par krēmu brulē:)

Nu, pastāstiet taču man- kas ir tā vai tās (nu, teiksim, no 1 līdz 3) pavisam parastās, ikdienišķās lietas, kuras (it kā) prot gatavot visi, taču tu- nē? Nesanāk hroniski vai, pat labāk,- vienkārši nav sanācis gatavot.

Ievērosim nosacījumus-
-nekādu neikdienišķu ēdienu (nu, piemēram, es neesmu gatavojusi īstu krēmu brulē un pat domāju, ka man sanāktu, taču tas nav par šo tēmu)
-nekādu eksotisku sastāvdaļu
-lai tas nav kaut kas, kas jums vienkārši negaršo vai ko kategoriski neēd visa jūsu ģimene

Atbildu pati.

gaļas buljons- nekad neesmu gatavojusi
biezpiena plāceņi kā ēdnīcā (ideāli biezi, biezpienaini un apaļi)- nesanāk

32 komentāri:

  1. Tad nu lai aiziet - visai sabiedrībai daru zināmu, ka ne par ko nevaru uzcept sakarīgas plānās pankūkas. Nav svarīgi, ar kādu recepti un trikiem - vienkārši esmu nolādēta laikam:)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. kā redzi, šis lāsts daudzus piemeklejis:))))

      Dzēst
  2. Interesants jautājums. Es gandrīz nekad neko negatavoju no zivīm un sēnēm. Reizi gadā uztaisu gaileņu mērci, un tas arī viss, nekad neko vairāk. Bet gatavot zivis vienkārši baidos. Dažreiz mēģinu vārīt laša zupu, bet, lai cik rūpīgi iztīrītu, kāda asaka vienmēr paliek, un mani vajā murgi par to, ka kāds nomirst no asakām manā zupā. Nekad neesmu cepusi zivi plītī, gatavojusi zivju kotletes, tvaicējusi lasi, gatavojusi rolmopšus, siļķi kažokā. Jebko no zivs. It kā jau zivis ir jāēd biežāk, bet mani bērni neko vairāk par zivju pirkstiņiem nav ēduši, un pat tos viņi cep paši.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. cik interesanti- atbilde ar fobiju. Es nespēju bez paniskām šausmām pieskarties jēlām liellopa aknām:)
      Jā, asaku būšanu es saprotu. Man vieglāk- zivis ēdu tikai es.

      Dzēst
  3. kotletes :) Vai nu vienkārši nemāku, vai arī tik ļoti gribas, lai tās ir veselīgākas, ka lieku liesāku gaļu un mēģinu ietaupīt uz panējuma un eļļas rēķina.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. aa, es pat nemēģinu vairāk. Mana bērna ideāls ir Lido kotletes, tādas es vispār nespēju atkārtot un saprast. Turklāt man liekas, ka tas ir tik mega-neveselīgi, ka var 2 apēst ārpus mājas, bet turēt mājās veselu saceptu pannu ir kaut ka pārāk:))) Būs taču visas jāapēd...

      Dzēst
  4. Nekad neesmu bijusi mežā sēņot :D un nemāku sagatavot sēnes ''ziemai'' (iesālīt?) :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Aija, Tu mani ieintriģeji. KĀ tas ir iespējams (nebūšana mežā??)

      Dzēst
    2. 1) kad vecāki bērnībā paņēma līdzi uz mežu un man tas ļoti nepatika, tas neskaitās...
      2) pieaugušajā, patstāvīgajā dzīvē nekad neesmu braukusi speciāli uz mežu SĒŅOT (nav kompānijas, nav vēlēšanās). Pastaiga pa Mežaparku svaiga gaisa elpošanas dēļ neskaitās... :) nu kaut kā tā.

      Dzēst
  5. 1. Jebkādu buljonu (vistas, dārzeņu) - nekad nesaņemos
    2. Plānās pankūkas
    3. Omleti
    4. Kaut kādu ne-gaļas (bet labprāt ar lasi) lazanju, jo liekas liela padarīšana (kaut esmu pāris reizes mēģinājusi)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. hm, nu zivju lazanja man galīgi neliekas ikdienišķa lieta, es no domas vien sastingu- liekas, baigā meistarība vajadzīga...
      o, Ieviņ, esi mana buljonbiedrene! Pievienojies, es nakamnedēļ vārīšu vistas! Vāram kopā?

      Dzēst
  6. 1. Auzu pārslu putra. Nekad nesanāk kā putra - vienmēr tāda birstoša, katra auzu pārsla atsevišķi- vienalga parastās vai ātri vārāmās pārslas.
    2. Rīsi. Nekādīgi nesanāk noķert to brīdi, kad viņi ir gatavi, bet nav salipuši.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jebkuri rīsi, arī basmati? dažādos traukos, dažādās tehnoloģijās? Super, tas izskatās pēc noslēpuma...

      Dzēst
    2. Vajag nopirkt rīsus paciņās:)

      Dzēst
    3. Vieglā ceļa meklēšana:) Un daudzās situācijās jau vajag beramos, man, katrā ziņā, ta ir:)

      Dzēst
    4. Man rīsus vīrs iemācīja gatavot, sanāk 100%. Katliņā uzkarsē olīveļļu nedaudz, iemet pāris veselas nomizotas ķiploka daiviņas, apcep zeltainas (uzmanīgi, neapdedzināt). Ber iekšā rīsus, apcep nedaudz. Lej virsū karstu ūdeni proporcijā 1:2 (piem. 1 glāze rīsu + 2 glāzes ūdens) un vāra uz lēnas uguns NEMAISOT 19 minūtes. Tieši 19 :-) Ja basmati rīsi, tad varbūt var pat kādu min mazāk, es parasti lietoju apaļgraudu, vairāk paņem garšu no mērcēm.

      Dzēst
  7. 1.Plūmju kompots.(Garšo ļoti,bet baida tā burku karsēšana)
    2.Tie paši,tevis pieminētie biezpiena plāceņi.(Katru reizi sanāk savādāki,bet nekad nav sajūta-jā,tie ir īstie)
    3.Uzpūtenis(Bieži pieberu par daudz vai par maz mannā,tādējādi nesanāk tieši tas biezums,kāds patīk man.Atrisinājums-vīrs vāra,es putoju. :) )
    4.Mājās cepta maizīte-visvienkāršākā graudu maizīte.(Cepta cepeškrāsnī,ne maizes mašīnā.Bieži sanāk pārāk cieta garoziņa.Cepu skones, fokaču,
    ciabatu,pitu,bet graudu maize nesanāk,ne no gatavajiem maisījumiem,ne pašas taisītiem.)
    Evita.

    AtbildētDzēst
  8. Gulašs. Man vispār bail no liellopa gaļas, tāpēc var teikt, ka no tās es neprotu pagatavot neko.

    AtbildētDzēst
  9. Atcerējos - mannā putra. Man tā kopš bērnībsa riebjas, tāpēc manās mājās pat mannas nav, kur nu vēl meistarības putras uzvārīšanā. Nu un līdz ar manu naidu pret mannu, neprotu neko no šī produkta, ieskaitot uzpūteni.

    p.s. Plānās pankūkas protu gan.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. uzpūtenis skaitās, manna gan nē:))- es arī neprotu gatavot to, kas man riebjas:)
      Uzpūtenis plus viens.

      Dzēst
  10. Neprotu pagatavot smilšu mīklu, tādu kā bērnībā cepumiem. Tagad kaut ko taisu, vienmēr baidos kā būs. Bet vienalga tāda pareizā garša nav:( Un vēl par biezpiena sacepumiem un biezpiena plāceņiem runājot, manējie nekad nav tādi kā ēdnīcās, bet, domāju, tāpēc ka nelietoju trekno biezpienu... Ceptas olas un omletes - tās arī problēmas, nolobīt gludu vārītu olu. Pankūkas gan sanāk, vismaz tas.
    Buljonu nevāru, bet tas laikam neskaitās, jo man nepatīk, neatzīstu tādus novārījumus.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. nē, biezpiena treknums nevarētu būt izšķirošs, es lietoju treknu, vienalga nesanāk... Kaut kāds te ir noslēpums.

      Dzēst
  11. Biezpiena plâceņiem ola jāliek vairāk klāt
    Uz milti tikai lipeklim. Tā ka sanāk pārsvarā tikai ola+b/p. Un cukuru daudz .arī nemācēju un nesanāca, līdz beidzot manma parādīja, kur fīća. Man savukārt nesanāk klimpas buljonā smukas iedabūt.. ;)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Cik vairāk olu? Kāda aptuveni ir proporcija?
      varbūt tiešām...

      Dzēst
    2. Uz 1 paciņu biezpiena ( 200 gr) 2 olas, šķipsna sāls un pavisam nedaudz cukura, jo cukurs sašķidrina masu.Milti tikai simboliski.

      Dzēst
    3. Aha, paldies, pamēģināšu!

      Dzēst
  12. Hmm. nu tagad vairs precīzi neaceros - 1 vai 2 paciņas b/p un vismaz 2 olas. Un kāda karote miltu.Un cukuru ar, protams. Tā mīkla snāk pabieza - sanāk likt uz pannas tādus kā pončikus un saplacināt nedaudz. Ceru, ka sanāks. :) Dod ziņu. :)

    AtbildētDzēst
  13. Es nemāku uzcept lauku torti. Turklāt tās sievietes, kuras mani māca, kuras pašas gadiem cep šādas tortes un vēl pēc pasūtījuma... daru visu, kā viņas liek, bet tas stulbais sviesta krēms man nesanāk. Laikam tāpēc, ka man pašai negaršo :D Kaut gan.. es tā esmu centusies. Vienu reizi vispār sanāca tāda kā zupa. Otro reizi sviests uzvedās kaut kā dīvaini un sadalījās... nu ja, un to trešo reizi atlieku. Gribas jau kaut kā iemācīties, bet varbūt nav lemts un nav ko censties?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ilze, Tu un lauku torte- man tas neiet kopā. Kurš tad to ēdīs? Ar sviesta krēmu:)?
      Bet nu man neliekas, ka tas ir ikdienišķi:)

      Dzēst