Viena no J.Visockas vecajām receptēm, kas manā mājā ieradās uz palikšanu. Periodiski cepu šo pīragu pēdējo 6-7 gadu laikā un jāsecina, ka daudzos gadījumos gaume mainījusies, bet ne šinī.
Pīrāgs ir diētisks- minimāls miltu daudzums, mikrodaudzums tauku, un arī pilns ar olbaltumvielām.
Vajag:
2 vistas filejas
2 vidēji cikini
2 olas
250 g vājpiena biezpiena (man, paši saprotiet, rahka:))
100 ml saldā krējuma (pietiks ar 10%)
100 g cieta siera
1 sīpols
2 daiviņas ķiploka
sāls, pipari, kaltēts timiāns*, nedaudz eļļas
2 ĒK miltu (var arī kukurūzas cieti)
*man- Provansas maisījums
Gatavošana:
Izvārīt filejas ar nelielu daudzumu sāls un piparu. Sagriezt kubiņos.
Sagriezt sīpolus pusgredzenos, ķiplokus sakapāt, 1.5 kabaci- kubiņos (es diezgan sīki giežu, kādu 1.5 cm, var lielākus), 0.5. kabaci- aplīšos.
Uz pavisam mazas uguns uzsildīt minimālu daudzumu eļļas (1 TK), apcept sīpolus ar ķiploku, pielikt kabačus, cept vēl 10 minūtes.
Sarīvēt sieru.
Traukā sakult olas, pielikt vistu, pusi siera, miltus, cukini kubiņus, saldo krējumu, biezpienu. Pielikt sāli, piparus, garšvielas. Apmaisīt. Ieeļļot cepamo formu (20 cm apaļo), likt masu, izlīdzināt, pārkaisīt ar garšvielām, likt sagriezto puskabaci virsū.
Cept 180 C pusstundu, tad pārkaisīt ar pārpalikušo sieru un pacep vēl 10 minūtes.
Ooo, ideāli! Izklausās vienkārši un saprotami. Kas tas par smuko šķīvīti? :)
AtbildētDzēstIeva
Zini, ir arī maksimāli vienkārši. Tā bija viena no pirmajām receptēm, kuras dzīve izmēģināju. Ja jau nenobiedēja, tad ir ok:)
DzēstŠķīvītis- jā, ļoti skaists, par to izcelsmi neatceros. Taču pirku to pati un Rīgā. Laikam jau Stokamanā.