rakstība visu laiku mainās, Idillē, teiksim, ir humoss, taču es rakstīšu kā ierasts.
Tā ir ļoti vienkārša variācija par humusa tēmu, nav jāgatavo grauzdētā sezama pasta un visa gatavošana prasa 5 minūtes (protams, ja jums ir konservēti turku zirņi, jo savādāk jāparedz nakts mērcēšanai un stunda vārīšanai).
Vajag:
vārītus vai konservētus turku zirņus- teiksim, 2 kārbas, šķidrumu noliet, noskalot
dažas lapas keila (bez kāta) vai pusbunte spinātu vai mangolda
2-3 ĒK olīveļļas
liela šķipsna kumīna
sauja indijas riekstu
2 daiviņas ķiploka
sāls, svaigi malti pipari
Gatavošana: ļoti rūpīgi sablenderēt. Ja grūti iet- lejiet pa ĒK ūdens, kamēr blenderis mierīgi tiks galā un sanāks vijīga pasta.
Ko ar to darīt?
Likt pitas maizē vai ēst ar to, kā ar karoti. Sagriezt tomātus, gurķus, selerijas kātus, sīpolus, kabačus, mērkt humusā un ēst jebkurā karstumā. Slēgtā burkā var dažas dienas uzglabāt ledusskapī.
Līdzīgi ēdieni-
klasiskais humuss
pupiņu pastēte
pupiņu pastēte ar indiešu garšvielām
zaļo zirnīšu pesto
Pieņemu zināšanai!
AtbildētDzēstIeviņ, ceru noderēs! Olbaltumvielas:)
Dzēst